Hogy miért lenne fontos ez a 4:20, és mit szimbolizál, megtudhatjuk például a kenderbarat.com cikkéből:

“A 420 eredetéről különféle elméletek keringenek. Egyesek szerint a 420 egy rendőrségi kód, amelyet marihuána használat leleplezésének bejelentésekor alkalmaznak. Egy másik történet szerint a 70-es években egy csapat fiatal (waldo-k) délután 4:20-ra időzítette a hivatalos találkozóját, hogy iskola után marihuánát fogyasszanak. Függetlenül a történet eredetiségétől, a délután 4:20 tökéletes időpontnak tűnik a napi első slukkhoz, persze ez egyénenként változó. Ha egy ismert filmbe diszkréten becsempészik a 420-as kódot, a marihuána fogyasztóknak ez biztosan feltűnik.”

Hogy a fenti szövegből melyik változat igaz, megtudhatjuk az aboutos Urban Legends oldal bejegyzéséből; röviden: ez a szájt is waldós verzió mellett tette le voksát.

Tényleg igaz az órás Ponyvaregény-trivia?

Csak ennek igazolására most nem nézném újra a filmet, de a Legends Revealednek köszönhetően nem is kell: valóban sok 4:20-ra állított óra jelenik meg benne, de nem mindegyikre igaz.

Ebben a jelenetben például több órán is a 4:20-as időpontot láthatjuk, de még itt is van olyan, amelyik mást mutat (lásd a jobb felső sarkot):

A Ponyvaregényben minden óra 4:20-at mutat?

Van viszont több olyan jelenet is, amelyben hangsúlyosan más időpontot látunk – ebből ráadásul az egyik az egész film legdirektebb órajelenete:

Pulp Fiction- The Watch

Television time for young Butch (Chandler Lindauer) is interrupted by the arrival of Vietnam veteran Captain Koons (Christopher Walken). Koons explains that …

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!