Létezik-e egyáltalán Columbo felesége?

Mrs. Columbo soha nem jelent meg a 13 szezont megélt krimifolyamban, pedig alig volt epizód a sorozatban, hogy a hadnagy ne említette volna meg. Karakterét csupán férje elmondásából ismerjük, akiről viszont sosem lehet tudni, mikor mond igazat, és mikor akarja csupán megtéveszteni áldozatait a történeteivel.

Minden „tényt” tehát, amit Columbo nejéről tudunk, érdemes e kontextusban értelmezni. Egy weboldal szerint azonban a sorozatban volt legalább három olyan személy a hadnagyon kívül, aki a feleségét látta vagy róla szót ejtett. Ez pedig inkább azt a verziót valószínűsíti, hogy létező személyről van szó.

Columbo – One More Thing – My Wife (Pilot Episodes)

A tribute to the brilliant Peter Falk and his most famous character’s most famous catchphrases.

Tudjuk-e, mit szeret?

Mint arról az előbb is írtam, minden Columbo által elmondott „tényt” érdemes távolságtartással kezelni. Hiába tudjuk meg róla ebben a részben, hogy szereti a klasszikus zenét, különösen Beethovent és Mozartot, továbbá rengeteg más epizódból azt, hogy az asszony gyakorlatilag minden híres hollywoodi gyanúsított lelkes rajongója, ezt csupán a hadnagy szájából halljuk, és nem tudjuk, mi a célja ezzel.

Láthattuk-e fotón?

A legközelebb a hadnagynéhoz akkor érezhettük magunkat, amikor egy 1990-es részben egy fotót láthattunk róla, az epizód végére azonban kiderült: a kép valójában a felesége testvérét ábrázolta.

Mrs. Columbónak saját sorozata is volt?

A hetvenes évek végén valóban volt egy sorozat, két évaddal és négy különböző címmel, amelynek főszereplője egy Mrs. Columbo névre hallgató rendőrfeleség volt, aki maga is nyomozott. A sorozat ötletét Peter Falk szégyenletesnek nevezte, és a klasszikus széria gyártói se nagyon örültek a szentségtörő darabnak. Végül a sorozatbeli Mrs. Columbo elvált férjétől (és felvette a Callahan nevet), amivel visszamenőlegesen is megszűnt kapcsolata a híres Columbónével, a hadnagy ugyanis sosem vált el a nejétől.

További érdekességek Mrs. Columbóról itt és itt és itt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!