Beaver Exkluzív. Klaus Schwabot, a Világgazdasági Fórum (WEF) alapítóját pénteken a svájci kölni otthonában tartóztatták le, és többrendbeli csalás miatt vádat emeltek ellene. Egy rendőrségi forrás azt állítja, hogy az Europol kérésére tartóztatták le a COVID-19 világjárvány idején állítólagosan elkövetett bűncselekmények miatt. Klaus Schwab jelenleg őrizetben van

írja többek között egy magyar oldal.

Igen, ennek a cikknek az eredeti forrása is ugyanaz a Conservative Beaver, amely szerint nemrégiben a Pfizer-vezért vitték el a rendőrök, korábban pedig Barack Obamát, Soros Györgyöt és a pápát. Egyik sem volt igaz, a kanadai oldal profiljáról és működéséről pedig ebben a cikkben írtam részletesebben.

A Reuters tényellenőrzői mindenesetre ennek a hírnek is utánajártak. Mind a svájci szövetségi rendőrség, mind pedig az Europol tagadta, hogy ilyesmi történt volna.

A hírt a dpa hírügynökség is csekkolta. Ők Klaus Schwab és a WEF szóvivőjét is elérték, akik szintén hamisnak nevezték az állítást. A dpa emlékeztet, hogy Schwab – Bill Gateshez hasonlóan – visszatérő szereplője a különféle konteóknak.

Az Europol egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy egy ilyen eset – ha lenne, de még egyszer: nincs – nem is tartozna a hatáskörükbe. Az Europol az Európai Unió bűnüldöző ügynöksége, amely az uniós tagállamokat segíti a szervezett bűnözéssel kapcsolatos nyomozásaik során.

Svájc nem az Európai Unió tagja, és Köln sem Svájcban van. Úgy látszik, a Conservative Beaver egyre keményebb trollfokozatba kapcsol.

Fotó: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!