A közös projekt kiszélesíti azt a már folyamatban lévő munkát, amely segít megmagyarázni egyes témák divatossá válását a Twitteren, valamint megbízható forrásokból származó információkat szállítani és leleplezni a félrevezető tájékoztatást – idézi az MTI a társaság közleményét.

A valós idejű kiigazítás különösen ott lesz fontos, amely témákban a társaság saját kurátorainak nincs megfelelő szakértelme, vagy a csapatnak nincs elég hozzáférése az adott témában készült megbízható jelentésekhez – közölte a Twitter.

A két hírügynökség feladata lesz az is, hogy segítsenek kontextusba helyezni a nagy érdeklődésre számot tartó témákat, köztük azokat, amelyek potenciálisan félretájékoztató információkhoz vezetnek – tették hozzá.

A Twittert korábban gyakran érte az a vád, hogy következetlenül és nem átlátható módon dönt bizonyos tartalmak tiltásáról.

A megállapodásba foglalt partnerség pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az AP és a Reuters a Facebooknak is a tényellenőrző partnere.

Fotó: Joshua Hoehne / Unsplash

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!