“Hosszabb távon mindig érvényes, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát” – nyilatkozta Martin Schäfer, a német külügyminisztérium szóvivője annak a szövevényes esetnek a kapcsán, amiről korábban már itt is beszámoltam. A rendőrség mai beszámolója alapján – úgy tűnik – igaza is lett.

De előbb röviden a sztori, ha valaki nem ismerné: január közepén egy német-orosz lány családja azzal fordult az orosz médiához, hogy 13 éves lányukat 3 migráns elrabolta, majd 30 órán keresztül fogva tartotta, miközben többször megerőszakolták és megverték a lányt. Az orosz sajtót állítólag azután keresték meg, hogy a német hatóságok kinevették őket, és megpróbálták eltussolni az ügyet.

Hiába nyugtatta meg azonban a berlini rendőrség a közvéleményt azzal, hogy vizsgálataik szerint se elrablásról, se erőszakról nincs szó, a kölni szilveszter utáni történések miatt – és mert a hatóságok a lány jogaira hivatkozva nem árultak el részleteket – egyesek továbbra sem akartak hinni nekik. Az ügyből nemzetközi adok-kapok lett, miután az eset kapcsán az orosz külügyminiszter is megszólalt, azt állítva: Németországban a “politikai korrektség” jegyében “megszépítik a valóságot”.

Mára kiderült, hol volt a lány az eltűnése éjszakáján: egy barátjánál. Erre a 13 éves lány mobiladatainak elemzése után jöttek rá, és a lakásban meg is találták holmijait, sőt a házigazda is beismerően nyilatkozott. A rendőrség nem talált szexuális bűncselekményre utaló jeleket, és az ott lakó fiatalt is csak tanúként hallgatták meg. A lány állítólag azután rejtőzött el a fiúnál, hogy iskolája bekérette szüleit a vele kapcsolatos gondok miatt.

Persze akik a szülők és az orosz propaganda által felturbózott verzióban jobban szeretnének hinni, azokat jó eséllyel ez a bejelentés sem fogja meggyőzni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!