Cecil után valaki a Jericho nevű zimbabwei oroszlánt is lelőtte – írták meg a lapok augusztus elején egy zimbabwei civil állatvédő szervezetre hivatkozva. Brent Stapelkamp oroszlánkutató azonban nem sokkal később a Twitteren adta hírül: Jericho műholdas jeladója újra rendszeresen küldi a jeleket, tehát miatta nem kell aggódni.

Kamunak bizonyult a stoppos robot szétveréséről készült felvétel, az átverést egy közepesen híres youtube-os videoblogger vállalta magára. Azt azonban továbbra sem tudni, kik verték szét az amerikai túrán járó Hitchbotot és miért.

A Lexus lebegő deszkája sem váltotta valóra a Vissza a jövőbe fanok álmait. A Verge újságírója Spanyolországban tesztelte a járművet. Véleménye szerint bár a deszka valóban lebeg, de csak az e célra létrehozott kötött pályán lehet mozogni vele, a manőverezés pedig igen körülményes. Lexus reklámnak azért jó volt.

Riding the Lexus hoverboard in Spain

Lexus invited us to Spain to ride the hoverboard it created for a commercial. Our resident skateboarder Sam Sheffer found the board to be very difficult to r…

A heroinhoz hasonló szerként írta le a kólát egy Daily Mail által világhírűvé tett és sokak által megosztott infografika. Ma már senki nem merné azt mondani, hogy a kóla egészséges, és az infografika által leírt folyamatok sem teljesen alaptalanok, de a bemutatott hatások jelentősen el vannak túlozva.

Vallási indíttatásból támadtak a múlt héten egy bikiniben napozó francia lányra Reimsben – futott végig a hír a neten. A média vallási indíttatást sejtett a háttérben, és bikinis fotóikkal nagyon sokan szolidaritást vállaltak a lánnyal, a rendőrség szerint azonban csupán rivális lánybandák verekedéséről volt szó.

Egy szenegáli férfi végigszelfizte illegális bevándorlása állomásait, a képeket pedig feltette az Instagramra. Egy hét múlva azonban kiderült: az Afrikától Európáig tartó út képein egy Barcelona környékén lakó kézilabdás látható, és a fotók mindegyike néhány négyzetkilométeres körben készült. Az egész csupán az észak-spanyolországi Getxophoto fotós fesztivál marketingkampánya volt.

Egy szerb zászlós drón zavarta meg horvát emlékezést Kninben – írták a délszláv államok közösségi oldalain. Marko Perkovic Tompson a szerbek Horvátországból való kiűzésének 20. évfordulóján adott koncertet. Állítólag ezen kormányoztak egy drónt a nézők fölé egy szerb zászlóval, és bár az esetről egy kép is keringett, arról gyorsan kiderült: valaki egy három éves Tompson-koncert fotójára illesztett be utólag, Photoshoppal egy zászlós drónt – írja a B92.

Július utolsó napján nyolcvan migráns tört ki a kiskunhalasi menekülttáborból, és kedd reggel újabb lázadás volt – írta meg a Halasi Tükör. A lap szerint múlt pénteken még lövések is eldördültek, és könnygázt is bevetettek a rend helyreállítására. A rendőrség szerint azonban “az elmúlt napokban nem történt rendzavarás, az ott ideiglenesen elhelyezett illegális bevándorlók ‘nem törtek ki’, nem lázadtak, könnygáz és más kényszerítő eszköz alkalmazására sem került sor.”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!