Egy legújabb kori mumus, a Slendermannak hívott kitalált karakter kedvéért késelte meg osztálytársát egy 12 éves wisconsini lány – adta hírül az MTI. A lány és tettestársa – akik akár 65 év börtönbüntetést is kaphatnak tettükért – azt mondták a nyomozóknak, hogy hónapok óta tervezték a gyilkosságot, és állítólag azért találták ki az egészet, hogy a Creepypasta oldalról ismert Slenderman nevű karakter kedvében járjanak. A hol német, hol brazil, hol ókori egyiptomi eredetűnek mondott, valójában azonban egy internetes fórumon 2009-ben kitalált, azóta közösségi jelleggel több száz oldalasra hizlalt Slenderman legendáról a Washington Post cikkében olvashattok részletesebben.

Két edinburgh-i férfi a Google Street View felvételeket készítő kocsija láttán azt találta ki, eljátszanak egy gyilkosságot. Egyikőjük baltát ragadott, a másik lefeküdt a földre, és e pózban várták, hogy az autó elhaladjon mellettük. Az eset tavaly nyáron történt, és szinte el is feledkeztek róla, amikor az internet felkapta. Ennek apropóján a rendőrség is meglátogatta őket, hogy utánanézzenek az esetnek.

google_street_view

A brit királyi családdal viccelődő, de egy nővér öngyilkosságához vezető telefonhívásért felelős ausztrál rádiósok egyikét még ma is halálos fenyegetések érik – írja a BBC.

A múlt hétvégén járta be a világot egy tudósítás, amely szerint egy négyéves kínai gyerek úgy összefirkálta apja útlevelét, hogy nem tudott hazautazni Dél-Koreából. A Wall Street Journal blogja szerint azonban az eset kamu volt, cikkük megjelenése után a hírt közreadó lapok egy része módosította anyagát.

Többek között a #sexy #oiled #hot #naked #crazy #positions hashtagekkel ígértek fotókat magukról népszerű orosz modellek, a képek azonban sehogy sem akartak letöltődni a kíváncsi rajongóknak. Nem sokkal később kiderült, hogy azért nem, mert nem is léteztek: a letöltést imitáló képek segítségével kivitelezett akció csak egy gyorsabb internetkapcsolatot reklámozó kampány része.

Az Index megnézte, mire költötték a kampánytámogatásra kapott pénzt az úgynevezett kamupártok. A cikk szerint volt, aki még arra sem vette a fáradságot, hogy a több száz millió forint elköltését tovább részletezze annál, mint hogy „anyagi kiadások”.

A Paleofuture blog újra tesztelte az apró érdekességeket posztoló, közel hétmillió twitterező által követett UberFacts oldalt. Az eredmény nem lett sokkal jobb az előzőnél: egy adott nap tweetjeit átnézve a 67 bejegyzésből 43-at jelöltek meg igazként, 11-et félig igazként, 13-at pedig hamisként.

Kamu álláshirdetéssel reagáltak az Origo körüli botrányra a Dolgozni.hu állásportálon. A gerillamarketingnek sem utolsó hirdetésben “behódoló alaptermészetű” és “unortodox reakció kifejezési képességű” embereket toboroznak, előnyt jelent többek között a “falusi labdarúgás iránti lelkesedés” és a “plágium ellenőrző szoftverek ismerete”.

Fotó: Creepypasta / Google Street View / AdWeek

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!