Hoax sxc.hu

2012. július 07. szombat | Szerző: marinov

50

A titokzatos 11-es és a WTC elleni merénylet

Három hoaxot egyesít egy bejegyzés, amely a szeptember 11-ei támadások számmisztikai érdekességeire hívja fel a figyelmet. Véletlen lenne? – teszi fel az ismeretlen író. Nem az, a véletlenek mellett erős csúsztatások is vannak a szövegben.


Az ember természeténél fogva szereti a rejtvényeket és a megfejtésüket; ezektől várja, hogy megértse a világ számára felfoghatatlan dolgait. Mindenhol nyomokat, mintát, értelmezést keres, ott is, ahol nincs. Így keletkezett az alábbi e-mail is, közösségi “felfedezések” összegyúrásával. Sikerét mi sem mutatja jobban, minthogy csak ezen a felületen 16 ezren lájkolták eddig. Nincsenek illúzióim: ezt a bejegyzést tizedannyian sem fogják – a leleplezés ugyanis már nem ad hasonlóan megnyugtató választ a világ érthetetlen dolgaira. De azért nézzük, miről van szó:

“A titok a 11 szám mögött! Félelmetes – olvasd végig és próbáld ki. Ha nem hiszel a véletlenekben – akkor is olvasd végig, nagyon érdekes.

1) New York City 11 betűből áll.
2) Afganisztán 11 betűből áll.
3) Ramsin Yuseb 11 betűből áll. (A terrorista, aki 1993-ban megfenyegette az amcsikat, hogy el fogja pusztítani a Twin Tower épületet.)
4) George W Bush neve 11 betűből áll.

Eddig lehetséges, hogy teljesen véletlen de kezd érdekes lenni:

1) New York a 11.-ik tartomány.
2) Az első repülő, amelyik belement az épületbe, 11-es volt a repülési száma
3) Ez a repülő 92 utast vitt. 9 + 2 = 11
4) A 77 repülési számú gép, amelyik szintén bele repült az épületbe, 65 utast vitt. 6 + 5 = 11.
5) A tragédia napja: szeptember 11, azaz 9/11 ahogy mindenki emlegeti. 9+1+1=11
6) Ez a dátum hasonló, mint az Amerikai segélyszolgálat telefon száma. 911

Teljesen véletlen..? Olvasd tovább és döntsd el magad:

1) Az áldozatok száma az elrabolt repülőkön 254. – 2 + 5 + 4 = 11
2) Szeptember 11 az év 254.-ik napja. 2+5+4=11.
3) A madridi robbantás 3/11/2004 történt. 3+1+1+2+4=11.
4) A madridi tragédia 911 nappal később történt, mint a Twin Tower épület támadása.

Most jön az a rész, ahol kezd hátborzongató lenni a dolog:

A legismertebb szimbóluma Amerikának a Stars & Stripes ( Csillagok és Csíkok), a Sas. A következő idézet a Koránban, az Iszlám vallás könyvében található: “Ez meg van írva, Arabia fia fel fogja ébreszteni a félelmetes Sast. A Sas mérge végig fog söpörni Allah földjén, amíg páran kétségbe esnek, addig több és több embert boldoggá tesz: a Sas mérge megtisztítja Allah földjét és béke lesz.” Ez az idézet a Korán 9.11 könyve.

Még mindig kételkedsz..? Próbáld ki, ami most jön és nézd meg, hogy érzel utána, a hajam égnek állt:

Csináld a következőket: (word programmal)

1. Jelöld ki a: Q33 NY. (Ez volt az első gép száma, amelyik neki repült az épületnek.)
2. Cseréld meg a betű méretét 48.-ra
3. Cseréld ki a betű típusát WINDINGS-re”

Kitaláció, ferdítések és önkényes válogatás

1. A végén kezdem, mert az a legkönnyebb: a jó memóriájú Legendavadászat-olvasók még emlékezhetnek, hogy az utolsó pontot már 2005-ben kiveséztük a könyvben. Idézem a lényeget:

Mit is látunk? Van ugye egy repülőgép (Q), két stilizált lap, amely az ikertornyot hivatott illusztrálni (33), egy halálfej (N) és egy Dávid-csillag (Y). Valójában azonban a 3-as szám Windingsre váltva nem tornyokat, hanem pusztán papírlapokat jelképez, akárcsak a behajlított végű papírlapot demonstráló 2-es szám, vagy az egymás mögé helyezett papírlapokat ábrázoló 4-es szám.

De nemcsak a tornyok hamisak. A Q33NY semmilyen kapcsolatban nincs a támadásban használt repülők számával, mindez puszta kitaláció. A Word betűkészleteinek ismerői egyébként már 1992-ben kiszúrták, hogy a New Yorkot rövidítő NY-t Windingsbe váltva egy halálfejet és egy Dávid csillagot kapunk.

2. Ami a Korán-idézetet illeti: ez az állítás már 2003-ban ismert volt, és a mai napig terjed, annak ellenére, hogy könnyen ellenőrizhető az igazságtartalma. Elég csupán beírni bármelyik online Korán-verzióba, hogy Eagle (vagy a magyarba a sast), hogy lássuk, ilyen idézet nincs a könyvben.

Az igazi 9.11 a Koránban a bűnbánatról szól, és így hangzik:

11. S ha megbánják s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát testvéreitek a hitvallásban. S Mi részletezzük a kinyilatkozasotokat a népnek, kik tudnak.”

3. És a hazugságoknak még nincs vége:

Az áldozatok száma az elrabolt repülőkön 254. – 2 + 5 + 4 = 11

Nem igaz, az áldozatok száma a Hoax-Slayer összegzése szerint 265 volt.

A madridi tragédia 911 nappal később történt, mint a Twin Tower épület támadása.”

Ez inkább úgy igaz, hogy a két esemény között 911 nap telt el, a madridi tragédia 912 nappal 9/11 után történt.

A 77 repülési számú gép, amelyik szintén bele repült az épületbe, 65 utast vitt. 6 + 5 = 11.

A Hoax-Slayer szerint 64-et, egészen pontosan 53-at, amihez ha még hozzászámítjuk a 6 fős személyzetet és az 5 gépeltérítőt, akkor kapunk 64-et (de akkor sem 65-öt).

4. “Ha akarom jó, ha akarom, nem” típusú állítások

Szeptember 11 az év 254.-ik napja. 2+5+4=11.”

Na végre egy találat, ez bizony igaz, de nagy bajban lettek volna az elmélet hívői, ha a tragédia szökőévben történik, mert ott szeptember 11-e csak a 255. nap – az pedig már 12!

A madridi robbantás 3/11/2004 történt. 3+1+1+2+4=11.

Egy újabb találat, de miért is nem nézzük meg akkor már a londoni terrortámadásokat is a 7/7/2005-tel? 7+7+2+5=21 – nem igaz, hogy nem lehet két perc alatt kitalálni valami szabályt a plusz tíz eltüntetésére.

Ramsin Yuseb 11 betűből áll. ( A terrorista, aki 1993-ban megfenyegette az amcsikat, hogy el fogja pusztítani a Twin Tower épületet.)

Ramsin Yuseb neve csak angol átiratban volt már Yousef, Yusuf, Youssef illetve Ramzi, és sejtések szerint születési neve Abdul Basit Karim volt. Van tehát miből válogatnia annak, aki egy 11-es kombót akar összetenni, ugyanilyen jó lett volna még például a Ramzi Yousef is.

5. Már nincs sok hátra, jöjjenek a megfellebbezhetetlen véletlenek:

New York City 11 betűből áll. George W Bush neve 11 betűből áll. Afganisztán 11 betűből áll. Az első repülő, amelyik belement az épületbe, 11-es volt a repülési száma. Ez a repülő 92 utast vitt. 9 + 2 = 11. New York a 11.-ik tartomány.”

Valóban, de más főszereplőkkel, helyszínnel, repülővel viszont már nem jön ki mágikus szám. Mi van Osama bin Ladennel, a World Trade Centerrel, a Twin Towers-szel, Washingtonnal, az American Airlines-szal vagy a United Airlines-szal? A második becsapódó géppel, és annak 175-ös számával? És Washington hányadik állam? Ezek a számok nem illenek a mintába, így a névtelen válogató elhagyta őket a felsorolásból, pedig legalább annyira kapcsolódnak a tragédiához, mint a kiválasztottak.

És hát ahonnan az egész tizenegyezés indult: ma már a tragédia mémindító napja is magyarázó példaként szerepel:

A tragédia napja: szeptember 11, azaz 9/11 ahogy mindenki emlegeti. 9+1+1=11. Ez a dátum hasonló, mint az Amerikai segélyszolgálat telefon száma. 911

Igaz. Ahogy a 11 betűs David Pawson meglátása is: IT’S BULLSHIT. Szintén tizenegy betű, de csak a rövidített formája.


Ha tetszett a bejegyzés, lájkold az oldalt a Facebookon!

Hírlevél + Médiaajánlat
50 hozzászólás ehhez: A titokzatos 11-es és a WTC elleni merénylet

 1. Nor B says:

  jaj hagyjatok mar ezt a 911-et. az egesz a fegyver gyartas/eladasrol es az olajrol es a rablasrol, biztositasi csalasrol, es a kibaszott penzrol szol. ennyi. nezzetek meg jutubon a filmet. majd ott elmondjak fizikailag hogy hogy is van az hogy a kerozintol osszeolvadt az emelet es attol zuhant le de az utlevelet megtalaltak amivel a “terroristak” “utaztak” .

  http://youtu.be/9ayMTtSyAOE

 2. glezmen says:

  Adani:
  ” 707-re van méretezve, de a lényegen nem változtat. Sőt a hurrikánok erejét is ki kellett bírnia. Ma már valóban nem jellemző a szemre repülés műszerek nélkül ,de 40 évvel ezelőtt mikor megnyitották a WTC-t és még évekkel korábban mikor a tervek elkészült még nem így volt.”
  Volt szerencsem nem keveset vezetni 707-es szimulatort (nem, nem szamitogepes jatekot, hanem a valodi pilotaknak keszult kikepzoszimulatort, ami a valodi gep pilotafulkejenek tokeletes masolata), es megnyugtatlak, remekul lehet vele navigalni es akar leszallni “szemre repules” nelkul is, bar teny hogy mokasak a mechanikus muszerei :)

 3. glezmen says:

  Ja es ami lemaradt:
  Ha arra tervezik az epuletet, hogy egy “kodben eltevedt” 707-es a maga mondjuk 150-200 csomojaval nekimegy, akkor egy masfelszer akkora sulyu, tobb mint 500 csomoval belezugo repulo ugy kb. tizszer akkora energiaval csapodik be, mint aminek a kibirasara terveztek.
  Es az a nyomorult epulet nem leomlott a tizszeres tulterhelesre? Ezek utan mi a francnak kellett volna robbantgatni? :)

 4. Szilárd says:

  Zero írta:
  Huhh, nem gondoltam, hogy aktív még a téma, reméltem megúszom olcsón egy beszólással. :P

  Oké.

  A WTC “csőben cső” szerkezet volt, a terheket a belső acélgerendákból álló mag, és a külső, homlokzati oszlopok viselték közösen. Az épület saját súlyát inkább a belső mag viselte, a külső oszlopok ebben segítettek, de azok inkább az esetlegesen fellépő szélteher viselésére voltak szánva eredetileg.
  A repülőgép elszabta a külső oszlopok majd negyedét, azok rögtön kiszálltak a teherhordásból, értelemszerűen.
  A többit meg elintézte a tűz. Nem, nem kell az acélnak megolvadnia, 600 fokon már elveszíti a szilárdsága kétharmadát. (http://www.vedelem.hu/letoltes/tanulmany/tan278.pdf)

  A progresszív tönkremenetel meg úgy történik, hogy:
  Ha sok tartóelem van egy szerkezetben, és elkezdenek szépen, egyesével tönkremenni, akkor a szerkezet erőjátéka egy darabig átrendeződik, úgy, hogy a meglévő elemek viselik tovább a kieső elem miatt rájuk háruló többletterhet. Amíg van bennük tartalék.
  Ha már minden elem a teherbírása határán van, akkor egyetlen további elem kiiktatása a körülötte lévők tönkremenetelét okozza, amik szintén a körülöttük lévő elemek tönkremeneteleit okozzák, és így tovább, amíg az összes elem tönkre nem megy.
  De mivel a progresszív szakasz beindulásakor már az egész szerkezet a teherbírása határán volt, ez praktikusan úgy néz ki, hogy egyszerre, hirtelen összedől az egész. Ez az átrendeződés nem tart sokáig, másodpercek töredékéről beszélünk.

  Stb. Stb.

  Zero az egyik oldal, míg a másik az összeesküvés-elméletben hívőké.
  Kedves Zero, számok nélkül ez így nulla, avagy zéró értékkel bír. Szép hipotézis, de semmi több. Ami azt illeti, számokkal sem lenne jobb a helyzet. Gondolom, modellezni kellene, hogy mi történt a WTC-vel. Hogy ehhez valakinek egyszer lesz-e “kedve” és pénze, azt nem tudom. Addig maradnak a kételyek (és Zero elmondhatja, kijelentheti 100%-os biztonsággal, hogy összeesküvés nem történt).
  Utóbbi azért gond, Zero, mert ettől terád sem tapadnak jobban a nők, és nem mellesleg a te elméleted sem különb, mint az összeesküvőké. Egy a sok közül. Bizonyíthatatlan, cáfolhatatlan.
  Szóval jó ez a városi legendák oldal, de ne felejtsük már el, hogy a városi legendák egy része (eléggé kicsi része) totálisan igaz. Azt se felejtsük már el, hogy az amcsi kormány svihák, és nem ma kezdte a világ megvezetését (Vietnam, Irak vagy a Watergate-bortány stb).

  Összeesküvők: nem gondoljátok, hogy kissé bonyolult lett volna távirányítással robbantani a WTC-t? Előtte meg belevezetni a repülőket. Ha én lennék a terrorista vagy az amcsi kormány (persze ez nem mérvadó, hiszen utoljára egy BKV ellenőrt terrorizáltam, és azt is gyerekkoromban), vagy az egyiket tenném, vagy a másikat. Persze ettől még lehetett így, de különösen hangzik.
  A kedvencem az (valamelyik youtube filmben volt), hogy a terroristáknak nem állt volna érdekében ledönteni a WTC-t. Értem, de akkor mi állt volna érdekében? A terrorista dolga nem az, hogy terrorizáljon? Pusztítsa az ellenségét, ahol bírja, romboljon. Ha ezt az akciót a terroristák vitték véghez, akkor az a helyzet, hogy kitűnő munkát végeztek (a 7-es épületen nyilván ők is megdöbbentek, de hát az rosszul volt megépítve, mint tudjuk – illetve a szakértők tudják, mert én éppen nem tudom.)

  Hogy miért ennyire népszerűek a szeptember 11-es elméletek?
  1. az amerikai kormány tényleg gonosz.Sajnos. Ez tény, már többször bizonyították.
  2. az erőszakszervezetek nem tudták megakadályozni az akciót, ami tényleg érdekes (persze nem lehetetlen).
  3. szeretjük az összeesküvéseket, mert segítenek feldolgozni a traumát (rám pl. a frász jött ettől az egésztől), jó érzés rémhíreket terjeszteni stb. Nem jó belegondolni, ha ennyire bénák voltak a nagy amerikaiak, mi lenne akkor velünk, magyarokkal, ha támadna az al-kaida vagy valami, ami ennyire kemény.

  Éppen ezért a legkedvesebb elméletben hiszek, miszerint a lávaemberek pusztították el a WTC-t (tessék utánanézni, van ilyen elmélet!), de néha a Godzilla is felmerül bennem, mint lehetőség.

 5. gasparzola says:

  Azért hadd védjem meg Zerot: az ő eszmefuttatása nem azonos súlycsoport az összeesküvés-elmélettel. Én pl. gépészmérnök vagyok, de már majdnem kezdtem kételkedni, hogy így függőlegesen lefelé nem omolhatott ez épület, hiszen semmilyen kisebb méretű torony nem így viselkedik. De belegondolva abba, hogy egy oldalra dőlés azt feltételezi, hogy az épület egyik oldala megtartja az integritását ilyen extrém méretek és terhelés mellett is, teljesen világossá teszi számomra az esetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to Top ↑

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ. A honlapra látogatva beleegyezel alkalmazásukba. További információ.

A süti (cookie) egy kis adatcsomag, amely jó pár online szolgáltatás működéséhez elengedhetetlen. Ennek segítségével jegyzi meg például a szájt az előző hozzászólásod során használt nicknevedet (és így adataidat nem kell újra beírnod), de a sütik révén számlál látogatókat a Google Analytics szolgáltatása is. A sütiket bármikor törölheted gépedről, vagy beállíthatod a tiltásukat. Így persze a szájt működése nem lesz teljes értékű. Az Elfogadom gombra kattintva hozzájárulsz a sütik alkalmazásához.

Bezárom