Az ember természeténél fogva szereti a rejtvényeket és a megfejtésüket. Ezektől várja, hogy megértse a világ számára felfoghatatlan dolgait. Mindenhol nyomokat, mintát, értelmezést keres, ott is, ahol nincs.

Így keletkezett az alábbi e-mail is, közösségi “felfedezések” összegyúrásával. Sikerét mi sem mutatja jobban, minthogy csak ezen a felületen 16 ezren lájkolták eddig. Nincsenek illúzióim: ezt a bejegyzést tizedannyian sem fogják – a leleplezés ugyanis már nem ad hasonlóan megnyugtató választ a világ érthetetlen dolgaira. De azért nézzük, miről van szó:

“A titok a 11 szám mögött! Félelmetes – olvasd végig és próbáld ki. Ha nem hiszel a véletlenekben – akkor is olvasd végig, nagyon érdekes.

1) New York City 11 betűből áll.
2) Afganisztán 11 betűből áll.
3) Ramsin Yuseb 11 betűből áll. (A terrorista, aki 1993-ban megfenyegette az amcsikat, hogy el fogja pusztítani a Twin Tower épületet.)
4) George W Bush neve 11 betűből áll.

Eddig lehetséges, hogy teljesen véletlen de kezd érdekes lenni:

1) New York a 11.-ik tartomány.
2) Az első repülő, amelyik belement az épületbe, 11-es volt a repülési száma
3) Ez a repülő 92 utast vitt. 9 + 2 = 11
4) A 77 repülési számú gép, amelyik szintén bele repült az épületbe, 65 utast vitt. 6 + 5 = 11.
5) A tragédia napja: szeptember 11, azaz 9/11 ahogy mindenki emlegeti. 9+1+1=11
6) Ez a dátum hasonló, mint az Amerikai segélyszolgálat telefon száma. 911

Teljesen véletlen..? Olvasd tovább és döntsd el magad:

1) Az áldozatok száma az elrabolt repülőkön 254. – 2 + 5 + 4 = 11
2) Szeptember 11 az év 254.-ik napja. 2+5+4=11.
3) A madridi robbantás 3/11/2004 történt. 3+1+1+2+4=11.
4) A madridi tragédia 911 nappal később történt, mint a Twin Tower épület támadása.

Most jön az a rész, ahol kezd hátborzongató lenni a dolog:

A legismertebb szimbóluma Amerikának a Stars & Stripes ( Csillagok és Csíkok), a Sas. A következő idézet a Koránban, az Iszlám vallás könyvében található: “Ez meg van írva, Arabia fia fel fogja ébreszteni a félelmetes Sast. A Sas mérge végig fog söpörni Allah földjén, amíg páran kétségbe esnek, addig több és több embert boldoggá tesz: a Sas mérge megtisztítja Allah földjét és béke lesz.” Ez az idézet a Korán 9.11 könyve.

Még mindig kételkedsz..? Próbáld ki, ami most jön és nézd meg, hogy érzel utána, a hajam égnek állt:

Csináld a következőket: (word programmal)

1. Jelöld ki a: Q33 NY. (Ez volt az első gép száma, amelyik neki repült az épületnek.)
2. Cseréld meg a betű méretét 48.-ra
3. Cseréld ki a betű típusát WINDINGS-re”

Kitaláció, ferdítések és önkényes válogatás

Q33NY Windings

1. A végén kezdem, mert az a legkönnyebb: a jó memóriájú Legendavadászat-olvasók még emlékezhetnek, hogy az utolsó pontot már 2005-ben kiveséztük a könyvben. Idézem a lényeget:

Mit is látunk? Van ugye egy repülőgép (Q), két stilizált lap, amely az ikertornyot hivatott illusztrálni (33), egy halálfej (N) és egy Dávid-csillag (Y). Valójában azonban a 3-as szám Windingsre váltva nem tornyokat, hanem pusztán papírlapokat jelképez, akárcsak a behajlított végű papírlapot demonstráló 2-es szám, vagy az egymás mögé helyezett papírlapokat ábrázoló 4-es szám.

De nemcsak a tornyok hamisak. A Q33NY semmilyen kapcsolatban nincs a támadásban használt repülők számával, mindez puszta kitaláció. A Word betűkészleteinek ismerői egyébként már 1992-ben kiszúrták, hogy a New Yorkot rövidítő NY-t Windingsbe váltva egy halálfejet és egy Dávid csillagot kapunk.

2. Ami a Korán-idézetet illeti: ez az állítás már 2003-ban ismert volt, és a mai napig terjed, annak ellenére, hogy könnyen ellenőrizhető az igazságtartalma. Elég csupán beírni bármelyik online Korán-verzióba, hogy Eagle (vagy a magyarba a sast), hogy lássuk, ilyen idézet nincs a könyvben.

Az igazi 9.11 a Koránban a bűnbánatról szól, és így hangzik:

11. S ha megbánják s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát testvéreitek a hitvallásban. S Mi részletezzük a kinyilatkozasotokat a népnek, kik tudnak.”

3. És a hazugságoknak még nincs vége:

Az áldozatok száma az elrabolt repülőkön 254. – 2 + 5 + 4 = 11

Nem igaz, az áldozatok száma a Hoax-Slayer összegzése szerint 265 volt.

A madridi tragédia 911 nappal később történt, mint a Twin Tower épület támadása.”

Ez inkább úgy igaz, hogy a két esemény között 911 nap telt el, a madridi tragédia 912 nappal 9/11 után történt.

A 77 repülési számú gép, amelyik szintén bele repült az épületbe, 65 utast vitt. 6 + 5 = 11.

A Hoax-Slayer szerint 64-et, egészen pontosan 53-at, amihez ha még hozzászámítjuk a 6 fős személyzetet és az 5 gépeltérítőt, akkor kapunk 64-et (de akkor sem 65-öt).

4. “Ha akarom jó, ha akarom, nem” típusú állítások

Szeptember 11 az év 254.-ik napja. 2+5+4=11.”

Na végre egy találat, ez bizony igaz, de nagy bajban lettek volna az elmélet hívői, ha a tragédia szökőévben történik, mert ott szeptember 11-e csak a 255. nap – az pedig már 12!

A madridi robbantás 3/11/2004 történt. 3+1+1+2+4=11.

Egy újabb találat, de miért is nem nézzük meg akkor már a londoni terrortámadásokat is a 7/7/2005-tel? 7+7+2+5=21 – nem igaz, hogy nem lehet két perc alatt kitalálni valami szabályt a plusz tíz eltüntetésére.

Ramsin Yuseb 11 betűből áll. ( A terrorista, aki 1993-ban megfenyegette az amcsikat, hogy el fogja pusztítani a Twin Tower épületet.)

Ramsin Yuseb neve csak angol átiratban volt már Yousef, Yusuf, Youssef illetve Ramzi, és sejtések szerint születési neve Abdul Basit Karim volt. Van tehát miből válogatnia annak, aki egy 11-es kombót akar összetenni, ugyanilyen jó lett volna még például a Ramzi Yousef is.

5. Már nincs sok hátra, jöjjenek a megfellebbezhetetlen véletlenek:

New York City 11 betűből áll. George W Bush neve 11 betűből áll. Afganisztán 11 betűből áll. Az első repülő, amelyik belement az épületbe, 11-es volt a repülési száma. Ez a repülő 92 utast vitt. 9 + 2 = 11. New York a 11.-ik tartomány.”

Valóban, de más főszereplőkkel, helyszínnel, repülővel viszont már nem jön ki mágikus szám. Mi van Osama bin Ladennel, a World Trade Centerrel, a Twin Towers-szel, Washingtonnal, az American Airlines-szal vagy a United Airlines-szal? A második becsapódó géppel, és annak 175-ös számával? És Washington hányadik állam? Ezek a számok nem illenek a mintába, így a névtelen válogató elhagyta őket a felsorolásból, pedig legalább annyira kapcsolódnak a tragédiához, mint a kiválasztottak.

És hát ahonnan az egész tizenegyezés indult: ma már a tragédia mémindító napja is magyarázó példaként szerepel.

A tragédia napja: szeptember 11, azaz 9/11 ahogy mindenki emlegeti. 9+1+1=11. Ez a dátum hasonló, mint az Amerikai segélyszolgálat telefon száma. 911

Igaz. Ahogy a 11 betűs David Pawson meglátása is: IT’S BULLSHIT. Szintén tizenegy betű, de csak a rövidített formája.

Fotó: sxc.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!