December elején nagyot futott a világsajtóban az a kis színes hír, miszerint egy nő a személyzet kérésére sem volt hajlandó abbahagyni a macskája szoptatását a Delta Air Atlantába induló járatán. Bár nem utalt jel arra, hogy átverés lenne a háttérben, a Snopes megerősíteni sem tudta az incidenst.

December közepén aztán – állítólagos bizonyítékként – felbukkant a TikTokon egy mobillal készített videosorozat, amelyen a szoptató nő ülésszomszédjának kifakadása látható. A felvételeket csak ezen a felületen összesen több tízmillióan látták azóta.

@alessiavaesenn

##fy ##fypシ ##fyp ##viral

♬ origineel geluid – Alessia

Na ez a videó viszont biztosan nem igazi, azon ugyanis a jelenet utólagos rekonstruálása látható – mutat rá a Snopes. A videosorozat negyedik részében az is jól kivehető, hogy a szóban forgó macska valójában egy kitömött állat.

@alessiavaesenn

Antwoorden aan @anonymous7588 watch till the end😂😭💀 ##fy ##fypシ ##fyp ##viral

♬ origineel geluid – Alessia

A videót eredetileg egyébként nem is TikTokra tették fel, hanem a The Gooch nevű facebookos oldalra, ahol jelzik is, hogy paródiáról van szó. A többi közösségi oldalon már enélkül a megjelölés nélkül terjed.

Hasonló történt jó pár éve a hatos, faszt kilences lottósorsolásos legendával kapcsolatban is. 2011-ben ugyanis egy videopályázat keretében készült paródiát valaki megvágott és újra feltett a YouTube-ra – amit aztán a bulvárlapok valódiként terjesztettek tovább.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!