A washingtoni Capitolium január 6-ai megrohamozása során négy támadó és egy hatósági személy veszítette életét. Az egyik áldozatról, az 55 éves Kevin Greesonról az a hír terjedt el nem sokkal a támadás után a Twitteren, hogy a nadrágjába dugott, hirtelen működésbe lépett sokkolója kiváltotta szívrohamban halt meg. Épp miközben megpróbált ellopni egy portrét a Capitolium faláról…

A szóbeszédet a Snopes – miután egyik szerzőjük beszélt az áldozat feleségével – hamisnak nyilvánította. Kristi Greeson azt állítja: bár férje valóban részt vett az ostromban, az épületbe nem ment be. A nő állítása szerint Kevin Greesonnál se fegyver, se sokkoló nem volt. Szomorúan beszélt arról is, hogy férje úgy marad meg az emberek emlékezetében, mint a balek, aki saját heréit megsokkolózva halt meg, egy festmény ellopása közben.

A nő elmondását – legalábbis azt a részét biztosan, hogy a férfi kint halt meg – alátámasztja a New York Times beszámolója is. Ebből kiderül, hogy a lap egyik munkatársa is a közelben volt, amikor az áldozat összeesett a Capitoliumon kívül. A tudósító látta a férfi újjáélesztésére tett hiábavaló próbálkozásokat is.

A New York Times – szintén Kristi Greesonra hivatkozva – arról is beszámol, hogy a férfit a választások állítólagos – igazából soha nem bizonyított – elcsalása dühítette fel. Ezért vállalta Donald Trump nagy rajongójaként a hosszú utat a fővárosba, és a magas vérnyomása ellenére a Capitolium megrohamozását is.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!