A YouTube közleménye szerint december nyolcadika vízválasztó dátum volt: az államok többsége kihirdette az eredményeket, és Joe Biden lett a megválasztott elnök.

Ezért a szolgáltató új szabályokat vezet be: a jövőben törölnek minden olyan új tartalmat, amely azt állítja, hogy Biden csak széleskörű csalás segítségével tudott nyerni.

A YouTube állítása szerint már eddig is eltávolított olyan videókat, amelyek a választás legalitását kérdőjelezték meg, de a szavazatok számlálásával kapcsolatban megengedett bizonyos ellentmondásos nézőpontokat.

A szolgáltató szeptember óta 8 ezer választással foglalkozó csatornát tiltott le, több ezer káros és félrevezető állítást tartalmazó videót törölt; 77 százalékukat még azelőtt, hogy elérték volna a 100 megtekintést – idézi a Telex a szolgáltató közleményét.

Trump továbbra sem tágít

Bár előzőleg hűséges szövetségese, William Barr igazságügyi miniszter is elismerte, hogy nincsenek bizonyítékok tömeges csalásokra, az amerikai elnök a múlt héten egy 46 perces twitteres és facebookos bejelentkezésben foglalta össze választási csalásokkal kapcsolatos alaptalan vádjait.

Azóta mindkét közösségi oldal jelezte a poszt alatt, hogy az elnök állításai legalábbis vitatottak. Ebben a cikkben a PolitiFact és az AP hírügynökség kapcsolódó tényellenőrzéseiről olvashattok részletesebben.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!