E cikk írásának pillanatában Georgiában közel 5 millió szavazat összeszámlálása után a demokrata Joe Biden 7 248 szavazattal vezetett a hivatalban lévő elnök ellen. Mindezt ráadásul úgy, hogy Donald Trump előnye sokáig biztosnak tűnt az egyébként is inkább republikánus beágyazottságú államban.

Ezért aztán nem csoda, hogy Georgia egyike azokak az államoknak, ahol árgus szemmel figyelnek minden gyanús vagy akár csak laikus szemmel annak tűnő jelet. Az elmúlt napok egy sokat elemzett felvétele az volt, amelyen egy férfi egy lapot gyűr össze, amit az online térben sokan úgy értékeltek, hogy szavazatokat semmisít meg. A videót a hozzá kapcsolódó állítással Donald Trump fiai is megosztották a Twitteren.

A Fulton County-i választási bizottság vezetője szerint azonban a felvételen látható férfi nem szavazólapot gyűr össze, hanem kitöltési útmutatót. Előbbi már csak méretében sem akkora, mint a videón látható lapok, ráadásul a férfi feladata mindössze annyiból állt, hogy egy vágóeszközzel kiszedje a külső borítékból a belsőt. A szavazólapokhoz nem fért hozzá, így összegyűrni sem tudta azokat.

És hogy miért mutogat közben mérgesen? A vizsgálat szerint a férfi megvágta magát a nyitásra használt eszközzel.

A férfinak a videó és személyes adatai napvilágra kerülése után el kellett rejtőznie az online érkező fenyegetések miatt.

További, amerikai választással kapcsolatos álhírek elemzése itt:

Amerikai választás: ezek az álhírek terjednek a szavazás óta
Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!