A mindennapokban nem nehéz elbukni az érzelmeinkre, félelmeinkre és vágyainkra építő álhíreken. A netezők egy széles köre még csak nem is mutat érdeklődést valósághoz közelebbi magyarázatok iránt – annyira szeretne hinni az adott cikk igazságában. A skála másik oldalán pedig azok a tudatos netezők vannak, akik azt gondolják, hogy őket nem vezetik meg semmivel.

Utóbbi azonban hiú ábránd. A neten napi szinten futhatunk bele olyan hírekbe, amelyekről talán sosem tudjuk meg, mi motiválta a létrejöttüket. És ez nem iskolázottság vagy tájékozottság kérdése, még ha bizonyos esetekben ezek segíthetnek is a felismerésben. Nincs ebben semmi szégyellni való, emberek vagyunk, a ránk jellemző gondolkodási hibákkal.

Az Urbanlegends.hu egy egyszemélyes szerelemprojekt, amely a kritikus gondolkozás fejlesztéséhez nyújt segítséget 2004 óta. Az oldalra ez idő alatt több mint 2 ezer bejegyzést írtam, ami több mint 20 millió letöltést eredményezett. Senkit nem akarok megtéríteni: az esetek nagy részében csupán összegyűjtöm a józan ész és a tudomány álláspontját az embereket érdeklő kérdésekről – az értékelést pedig sokszor az olvasóra bízom.

Bár a cikkekben rendszeresen találkozhatsz hirdetésekkel, az ezekből befolyó összegek nem teszik lehetővé számomra, hogy csak ezzel foglalkozzam. A jövőben ezen szeretnék változtatni, legalábbis megadni az esélyét annak, hogy több időt fordíthassak az oldalra. Ha támogatod a munkám, azzal lehetővé teszed az oldal gyakoribb frissülését, további működését.

Hozzájárulásod a Patreon platformján teheted meg, amely világszerte zenészek, írók, videósok tömegeinek segített abban, hogy közönségük támogatásával valóra váltsák álmukat. Ennek a platformnak a segítségével készíti videóit például az általam is sokat emlegetett nagy kedvenc, Captain Disillusion is.

A Patreonon egy gyors regisztráció után megadhatod, havonta mekkora összeget szánsz az Urbanlegends.hu támogatására. A felajánlást dollárban tudod megtenni, a beírt összegre pedig rájön még az áfa. Választhatsz a három fix csomag közül (1 dollár, 5 dollár, 10 dollár), de szabadon is beírhatod, mennyivel támogatod az Urbanlegends.hu-t. Ezt az összeget innentől kezdve havonta leszedi majd a kártyádról a Patreon, egészen addig, amíg le nem mondasz az oldal további támogatásáról.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!