Szerdán délután, miután Angela Merkelt megválasztották kormányfőnek, egy kiabáló férfi próbált a német kancellár közelébe férkőzni a Bundestag bejáratánál. A támadót a biztonságiak lefogták és a földre teperték. A 23 éves afganisztáni férfit előállították, rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt feljelentették, majd pszichés állapota miatt kórházba küldték.

Az eset után – többek között a die Welt dpa hírügynökségi anyagán alapuló tudósítására hivatkozva – idehaza is sok helyen megírták, hogy a férfi állítólag Allah Ahbar kiáltásokkal rontott a kancellárra.

A tényellenőrzéssel foglalkozó Correctiv.org azonban azt állítja: Allah Ahbar felkiáltás sem az esetről készült videókban nem hallható, sem a rendőrség nem támasztotta alá ezt az információt. A belinkelt második felvételen szerintük jól hallható, hogy a férfi azt ismétli: “Merkel asszony, segíts nekem, segíts nekem”.

Mann bei versuchtem Angriff auf Merkel überwältigt

Beim Verlassen des Reichstagsgebäude nach der Wahl Angela Merkels zur Bundeskanzlerin am 14.03.2018 wurde ein Mann niedergestreckt. Die Hintergründe: https://www.welt.de/politik/deutschland/article174583236/Vorfall-vor-Bundestag-Stoerer-rannte-schlicht-auf-Merkel-zu.html

Kurz nachdem sie gewählt wurde – Mann versucht, Angela Merkel zu bedrängen

Schrecksekunde im Berliner Regierungsviertel: Kurz nach der Wahl von Angela Merkel zur Bundeskanzlerin ist es unmittelbar am Bundestag zu einem Zwischenfall gekommen! Ein laut schreiender Mann wurde von der Polizei festgenommen, als Merkel das Bundestagsgebäude am Mittwoch verließ.

Fotó: epochtimes.de

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!