Tíz kérdés, tíz válasz. Adj választ mindegyikre, majd nyomd meg a lap alján lévő Beküldöm gombot. Ezek után láthatod teljesítményedet, és az elrontott válaszok magyarázatát. Eredményeidet meg is oszthatod.

Results

#1. Tényleg pornóval tesztelték az MTK stadion új eredményjelzőjét?

Bár a Trollfoci által közzétett felvételről sokan azt gondolhatták, hogy kamu, valóban megtörtént az eset – amely után a beszállító elnézést kért.

#2. Rosztovban tényleg ellopták egy kocsi zárt tetőcsomagtartóját, benne az ott szállított, halott nagymamával?

 

A sajtó csak egy ezeréves városi legendát nyelt be. A történet forrásaként hivatkozott Vesti.ru később megírta: az ellopott nagymama története újságírói kacsa.

#3. Az alábbi kép tényleg egy bevándorláspárti olasz politikus első találkozását örökíti meg a migránsokkal?

A fotón egy 33 éves máltai férfi látható, aki 2015 januárjában rajtakapott egy finn férfit, amint épp feltöri a kocsiját. Pechjére nem hagyta annyiban, és a finn úgy megverte, hogy arcát 12 öltéssel kellett összevarrni.

#4. Az amerikaiak tényleg egy orosz gép színeire festették egyik repülőjüket?

 

A közelmúltban valóban az orosz Sukhoi Su-34 színeire festettek egy F/A-18 Hornetet. Erre viszont – a konteóktól eltérően – nem egy szíriai kamutámadás előkészítése érdekében került sor, hanem egy szokásos gyakorlat keretében.

#5. Nem akarok egy olyan társadalom tagja lenni, ahol a férjek prostituáltként öltöztetik a feleségeiket – tényleg ezt mondta Keanu Reeves?

Legalábbis nem találni nyomokat arra nézve, hogy a híres színész valaha is mondott vagy írt volna olyat, amit a neten hozzá kapcsolnak. A szöveg pedig korábban más neve alatt futott.

#6. Az alábbi fotón tényleg a leggyengébb farkasok haladnak a sor elején?

 

Bár egy neten terjedő szöveg ebben a fotóban találta meg a bizonyítékot arra, hogy a farkasok elméleti tudás nélkül is tudják, miként támogassák a gyengéket az erősebbek, valójában csupán egy kép félreértelmezéséről van szó. A csoportot nem a leggyengébb farkasok vezetik, hanem éppenhogy a falka egyik legerősebb tagja, az alfa nőstény.

#7. Egy amerikai tévés meteorológus tényleg arról beszélt, hogy az éhes haiti gyerekek fákat esznek?

Az időjós azóta bocsánatot kért állítása miatt. Ha érdekel a haiti erdők helyzete, ebből a bejegyzésből tájékozódhatsz.

#8. Tényleg 9 millió dollárnyi pénzt fizetett egy férfi egy rendszámtábláért?

A dubaji Balwinder Sahni valóban ennyit fizetett egy aukción az 5-ös számot tartalmazó rendszámtábláért.

#9. Tényleg megúszta a büntetést az osztrák kisfiút megerőszakoló migráns?

Hiába terjesztették ezt idehaza is, valójában csupán arról van szó, hogy az osztrák legfelső bíróság visszarendelte első fokra az ügyet. Tehát nem a támadó bűnösségével, hanem az elkövetett cselekedet tényállásával szemben merült fel kérdés. Az iraki férfi az új tárgyalásig őrizetben marad.

#10. Egy 2014-es tweetben tényleg arról írtak, hogy az Indians és a Cubs játssza az idei baseball bajnoki döntőt, és a hetedik meccsen hosszabbítás lesz?

Jóslatnak azért nehezen nevezhető a tweet, de ha mindenáron akként akarjuk kezelni, akkor meg téves :) Az állítás ettől függetlenül igaz.

Beküldöm
Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!