Másfél hete, vasárnap négy bevándorló erőszakolt meg egy magyar nőt Budapesten, a bazilika (!) környékén. A hölgyet kórházba szállították, az elkövetőket keresi a rendőrség. DNS-minták rendelkezésre állnak, ám az elkövetők nyilvántartásban (még) nem szerepelnek. A belügyminisztérium teljes hírzárlatot rendelt el, a média, meglévő értesüléseik ellenére, hallgat az esetről. Az áldozatnak „nemzetbiztonsági érdekre” hivatkozva szintén megtiltották, hogy beszéljen a történtekről” – írta meg a Jovonk.info nevű oldal tavaly szeptemberben.

“Értesülésüket” akkor a Napimigráns.hu is átvette, 12 ezer megosztást generálva maguknak ezzel. Rajtuk kívül nagyobb lap nem írt az esetről, a rendőrség nem számolt be róla, de ez az értesülés terjesztőit valószínűleg nem is lepte meg – hiszen a Jovonk.info megírta, hogy teljes hírzárlat volt az ügyben.

Azóta eltelt pár hónap, és a szörnyű titkot megőrizte a rendőrség és a sajtó is. Aztán jött 2016 februárja, amikor is a Függetlennemzet.hu újra elővette, leporolta, és szinte szó szerint lemásolta a hírt. Még arra sem vették a fáradtságot, hogy az időpontot átírják, a támadás ez esetben is “másfél hete, vasárnap” történt. Ezek szerint tehát már nem egy, hanem két, kísértetiesen hasonló támadás történt a fővárosban fél éven belül, és a rendőrség illetve a média továbbra is hallgat.

Ami azóta még hihetőbb is, mert hát szeptember óta volt Köln, ami után divat lett mutogatni, hogy ugye ott is eltitkolták a történteket. Ráadásul a németek azóta is csak tussolnak, tussolnak és tussolnak – mint arra a szerencsére mindig résen lévő orosz állami média is rámutatott.

A hírfelfrissítők jutalma pillanatnyilag 2079 lájk, és amennyit a Google-hirdetésekből összegyűjtöttek. Pár hónap múlva újra meg lehet próbálni, a siker akkor is garantált lesz. Így megy ez.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!