Régi felvétel, a tüntetők valószínűleg nem is az ISIS-t éltették, és a képnek semmi köze a mostani menekültekhez – foglalja össze a lényeget az Independent cikke a fotóról.

Kicsit részletesebben: a kép 2012-ben készült, még azelőtt, hogy a hírhedt fekete-fehér zászló az Iszlám Állam széles körben ismert szimbóluma lett volna. Szakértők szerint az ISIS is részben azért választotta jelképéül mostani lobogóját, mert már jól bejáratott szimbólum volt. Az ISIS-zászlón látható szavak jelentéséről itt olvashattok.

Ami a bonni összecsapást illeti: radikális szalafisták azért támadtak a helyi rendőrökre, mert azok egy szélsőjobbos párt iszlámellenesnek tartott képekkel való masírozását biztosították. A gyorsan erőszakossá vált tüntetésen a rendőrség 100 embert vett őrizetbe, két rendőrt pedig megkéseltek a csatározások során.

Tehát a fotón valóban németországi radikális iszlám tüntetők láthatók, de nem a most érkező menekültek között megbúvó ISIS-szimpatizánsok “követelőzéséről” van szó, ahogyan azt a kísérő szöveg sugallja.

Germany:Police Clash with Muslims Protesting Anti-Islam Rally in Bonn [©PressTV]

Original: http://www.youtube.com/user/PressTVGlobalNewsPress TV reports on the latest news headlines from around the world.Follow our Facebook on: https://ww…

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!