Így nézett ki egy hokikapus a maszkok kötelezővé tétele előtt – mutattak rá több helyen is a sportág veszélyeire Terry Sawchuk 1966-os elrettentő fotóján keresztül. A gond csak az, hogy a körbeküldött kép egy sminkes segítségével készült: a korongok által kidekorált Sawchuk ugyan a valós életben sem volt matyóhímzés, de ez a kép azért túlzás – írja heti összefoglalójában az Antiviral.

Abbéli igyekezetükben, hogy minél előbb cikket közöljenek a jövő decemberi Star Wars első trailerjéről, világszerte lapok tucatjai dőltek be kamu filmbemutatóknak. Míg azonban a yodás telefoncsöngést megevő 444.hu tévedése realizálása után azonnal javította magát, a már megjelent epizódok jeleneteiből összegyúrt kamutrailert elemző Rolling Stone említés nélkül süllyesztette el hibáját.

Michael Schumacherről készült, napszemüveges képet közölt címlapján az Aktuelle német magazin: csak épp nem frisset, ahogy sugallták, hanem egy 2013 januárit. A német média az esetet követően össztüzet zúdított az olvasóit megvezető lapra.

Mielőtt még elterjedne: nem, a neten keringő rajz nem a népszerű Tesz-Vesz gyermekképregény friss kiadása, hanem egy képregényes paródiája. Klímaváltozás-tagadó, hivatásos celeb, tartalomaggregátor, finghangalkalmazás-gyártó – többek között ilyen 21. századi foglalkozások szerepelnek Ruben Bolling zseniális karikatúrájában. A Tom The Dancing Bug képregénysorozat szerzőjének munkáit a Twitteren és a Facebookon is követhetitek.

modern tesz vesz paródia

Kozsó komoly beteg, de nem “adta fel hosszú küzdelem után a harcot” – hiába állítja ezt egy nevével a Hír24 portálra hajazó kamuhíroldal. Ha megpróbáljuk elindítani a cikkhez csatolt videót, lejátszás előtt megosztásra kérnek minket – ennek azonban ne dőljetek be, bármennyire is kíváncsiak vagytok. A közelmúltban életmentő műtéten átesett popzenészt egyébként nem először “ölték meg” az interneten, október végén egy másik lájkvadász oldal terjesztette halálhírét.

Otthonról végezhető, könnyű munkát ígérnek, de főleg bankkártyaadatokra vadásznak azok a csalók, akik áldozataikat közösségi oldalakon szedik. A héten a rendőrség is figyelmeztetett a veszélyre.

A finnugor rokonságot megkérdőjelező szövegek kerültek kilencedikesek kísérleti tankönyvébe – írta az Index a nyest.hu felfedezése alapján. A tankönyvhöz kapcsolódó munkafüzetben olyan források szerepelnek, amelyeket a tudomány rég megcáfolt.

– A héten találtam meg azt a videót, amiben a Mythbusters készítői azt nézték meg, mely technikával tölthető fel a leggyorsabban és a legkisebb nyűggel egy repülőgép. A kísérlethez egy hangárban felhúztak egy repülőbelsőt imitáló széksort, és 200 önkéntes segítségével végigpróbáltak néhány metódust. Íme az eredmény:

What’s the Best Plane Boarding Plan? | MythBusters

We’ve all been tortured with the hassle of inefficient plane boarding. The MythBusters demystify the process and show us what methods would be most effective…

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!