Stephen Hell, a kémiai Nobel-díj egyik díjazottja először azt hitte, szórakoznak vele, amikor felhívták a nagy hírrel. “Teljesen meglepődtem, el sem akartam hinni. Először azt gondoltam, valami hoax áldozata vagyok” – mondta a Nobel alapítványnak. Az aradi születésű kutató bevallása szerint csak akkor fogadta el, hogy a nanoszkópia területén tett kutatásaiért valóban díjat kapott, amikor felismerte a Svéd Királyi Tudományos Akadémia illetékesének hangját a telefonban.

Senki nem tudja, hol tartózkodik a nyilvánosság előtt három hete nem mutatkozó Kim Dzsong Un, de nem ő van azon a képen, amit a neten úgy reklámoznak, hogy letartóztatásának pillanatait örökítik meg – csupán egy 2012-es fotóra tettek egy kis vért Kim Dzsong Un arcára, és törölték ki a “fogva tartók” arcát.

– Nem kapott le egy szamárral/kecskével közösülő ISIS-harcost egy amerikai drón Szíriában – hiába állították ezt a héten a LiveLeaken és a Redditen is. Az állítólagos aktust bemutató videó 2011-ben készült, nem Szíriában, hanem Afganisztánban, és még csak az sem biztos, hogy drón vette fel. Hogy mi történik a felvételen, azon lehet vitatkozni, de az ISIS-nek ehhez nem sok köze.

Nem megy hozzá egy 12 éves norvég tini 37 éves barátjához, az erről vezetett blog csupán egy kampány – a Plan International nevű tanácsadó csoport figyelemfelhívó akciója a kényszerű házasságok visszaszorítására.

Diane Harper kutató megdöbbentő állításait idézi egy cikk a HPV-védőoltások hatásáról és állítólagos mellékhatásairól. A szöveg egy jelentős része azonban olyan vádakat is a kutató szájába ad, amiket soha nem mondott. Az alábbi cikkből kiderül, minek a szószólója Harper valójában.

Ma reggel meghalt Fekete Pákó. Zámbó Jimmy ÉLETBEN VAN. Lebontják a Hősök terét – többek között ilyen primitív kamuhírekkel támad a NapiHír24 nevű oldal. A Cink.hu által felfedezett álhírszájt ars poeticájában ennyit ír: “Oldalunk igyekszik igényes tartalmat közölni az olvasók számára, ezért naponta többször is frissítjük az oldalt.” Ezért, érted.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!