Iróniából és figyelemfelkeltésként festettek fel külön gyalogos sávot az okostelefonfüggőknek a kínai Csungking városában, sok helyen mégis halálosan komoly várostervezési lépésként, a nemnetezők védelmére hozott intézkedésként beszéltek róla. A kínai város az ötletet a National Geographic hasonló washingtoni kísérletéből vette.

Egy kaliforniai ügyvédnő Photoshoppal készült képekkel pakolta meg weboldalát, amelyeken többek között Barack Obamával, George Clooney-val és Arnold Schwarzeneggerrel pózol. Most fél évig dolgoznia sem kell, ha emiatt felfüggesztik.

IgNobelt ért a Pirítós Jézus-kutatás. A kínai-kanadai kutatók azt próbálták megérteni, mi történik az emberek agyában akkor, amikor Jézus arcát látják meg egy pirítósban.

A mikrohullámú sütő nem tölti fel az iPhone-t, még akkor sem, ha ezt a fícsört az iOS 8 egyik újításaként reklámozzák. Átverés, ugyanúgy, ahogy iOS 7-ről terjesztették annak idején, hogy vízállóvá teszi a telefont. És nem igaz az sem, hogy valaki már be is dőlt a hoaxnak, telefonját pedig most a neten mutogatja.

szelfi_halott

Kamu volt a minden idők legbetegebb szelfijeként eladott történet. A sztori szerint egy férfi csak azért lopta ki halott párját a hullaházból, hogy autójában egy utolsó közös szelfit készítsen. Aztán kiderült: a képen csupán egy jó minőségű baba és az egyik neves krimisorozat munkatársa látható. A fotó állítólag engedélye nélkül került ki az internetre a hamis képaláírással.

Egy másik hullás szelfi hoax elkövetője nem úszta meg a büntetést: a connecticuti Christopher Mayót vicceskedéséért őrizetbe is vették.

Egy orosz motoros szupernő akciójától volt hangos a net a héten. A YouTube-on azóta több mint 12 millió letöltést produkáló felvételen az látható, amint a titokzatos motoros GoPro kamerával a fején jártában-keltében visszadobálja az utcára piszkító autósok kocsijába a szemetet. Arról először az RT tévécsatorna weboldalán olvastam, hogy egyesek szerint az egész akció egy orosz tévéműsor promóciója lehet. A francia nyelvű Huffington Post szerint a szóban forgó műsor a Fizruk, amelynek egyik szereplőjének nemcsak ugyanolyan kocsija van, mint ami a motoros kisfilmben is megjelenik, hanem még a rendszáma is megegyezik. A teóriát azonban egyelőre még nem erősítették meg.

Неуловимая девчонка на мотоцикле против мусора // Elusive girl on a motorcycle against debris

Неуловимая девчонка на мотоцикле против мусора. В Москве мотоциклистка наказывает водителей за мусор на дорогахСпециально для полнометражного фильма “Неулови…

A NAV hadat üzent a bulvárnak: ellenőrei ugyanis egy tévéműsor kapcsán kopogtattak be Klapka György üzletébe. A hatóság állítólag az Édes élet azon jelenete miatt vizsgálódott, amelyben Berki Krisztián egy háromkilós aranyrudat vásárolt lánya keresztelőjére. Klapka szerint az üzlet csak megjátszott volt, és valójában csupán egy aranyszínűre festett hungarocelldarabról volt szó. Persze Berkinek is mondania kellett valamit a vádra, ezt bírta hozzátenni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!