Dokumentumfilm készült a szkeptikus mozgalom egyik legfontosabb személyéről, a kanálhajlítókat és mágnesembereket leleplező kanadai-amerikai bűvészről, James Randiról. A film trailerét megnézhetitek itt.

Bejárta a világot annak a londoni buszmegállónak a története, amelynek a tetején egy Hellraiser VHS-kazetta pihen, legalább 2011 óta. Twitteres bejegyzések tanúsága szerint azóta volt, hogy az 1987-es horrorfilm mellett egy másik kazetta is megjelent, majd eltűnt, aztán visszakerült egy új, és közben más helyeken is szpottoltak VHS-eket buszmegállók tetején. A kazetta egyébként a Street View felvételein is látható.

Sok sajtótermék bedőlt egy holland melegjogi szervezet hoaxának, amely azt állította: Tilburg környékén létrehoznak egy csak melegek által lakott falut. A kivitelező Pink Monday Foundation örült, hogy a hollandok többsége úgy gondolja, egy effajta gettó létrehozása őrült ötlet, az átverésnek bedőlt lapok azonban kevésbé találták viccesnek a dolgot.

Serey Die himnusz alatti sírásának képei bejárták az internetet. Egyesek szerint a meccs előtt elhunyt apja miatt zokogott, valójában azonban a focivébén való részvétel indította meg.

die

Rickey Wagoner februárban azt állította, hogy egy zsebében hordott Biblia állított meg két lövedéket, amikor három fiatal rátámadt. A rendőrség már egyáltalán nem biztos abban, hogy igazat mondott.

Az iWiW bezárásának meghirdetése után megjelent egy oldal, amely azt ígéri: ha megadjuk belépési adatainkat, szájtjukon a “kapcsolatok tovább élnek”. Az iWiW gépháza üzenetben figyelmeztette felhasználóit, hogy ne adják meg jelszavaikat a próbálkozóknak, az Index újságírója pedig tesztelte is a szolgáltatást – ennek érdekes utóéletéről itt olvashattok.

– “A hollandok doppingbotrányuk ellenére is folytathatják a vébét” – állította egy cikk a spanyolverő narancssárgákról. Az írást megosztók csak azt felejtették el megemlíteni, hogy a “hírt” közlő szájt egy kamucikkeket közlő oldal.

Nem fogják újrajátszani az Anglia-Uruguay meccset sem, hiába terjedt ez a BBC-re hivatkozva a Facebookon – csupán egy átverésekre specializálódott oldal egyik cikkéről volt szó.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!