Hiányzik az élő adás, hiszen ezt csináltam egész életemben, de örülök, hogy nem kellett végigcsinálnom a CNN-nel az eltűnt maláj repülő ügyét – nyilatkozta egy interjúban Larry King, aki szerint a gépeltűnés érdekes hírsztorinak indult, de aztán abszurddá vált. King szót ejtett a heteken át élőben követett napi Kuala Lumpur-i sajtótájékoztatókról is, Breaking News helyett Breaking Suppositionnak nevezve az eseményt (gyorshírek helyett gyorsfeltételezések), és rávilágított, hogy az eltűnést követő hat hét alatt az egyedüli valós információ mindössze annyi volt, hogy a gép balra kanyarodott.

Szóvá tette a hírtévék malajziai ügyben tanúsított gyakorlatát a minap Barack Obama amerikai elnök is, a fehér házi tudósítók szövetségének hagyományos washingtoni vacsoráján. Vicceskedő beszédében az MTI szerint azt mondta: Malajziából a minap visszatérve még mindig jetlagje van, de hát “ilyen hosszú utakat kell megtenni mostanában, hogy a CNN foglalkozzon az emberrel.” A gépkeresésre visszautalva nevetve megjegyezte, hogy a CNN-esek “egyébként most este is keresik a névtáblájukat” a vacsoraasztalnál.

Az eltűnt maláj gép ügyét egy darabig én is követtem, megpróbálva értelmes magyarázatokat keresni a rengeteg laikus megoldáskísérletre, de miután a laikus feltételezésekre konkrétumok helyett csak szakértői feltételezésekkel lehetett válaszolni, egy idő után feladtam.

Update | A Time is megfikázta kicsit a CNN friss felmérését, amiben arra is rákérdeztek, közük lehetett-e földönkívülieknek/időutazóknak a repülő eltűnéséhez.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!