Slap Cup Beer Drinking Game ©2010

This is literally the best drinking game ever invented. It was founded by Josh Bibb as well as some other amazing people who shall remain unnamed. and if ur…

Megfejtették a Solo Cup vörös poharának titkát, terjedt el a minap az interneten. A koleszos bebaszós játékokhoz is gyakran használt, kultikus pohár barázdái állítólag útmutatók a legnépszerűbb alkoholos italok megszokott adagjának kiméréséhez.

Az egy unciás csík a rövid italok, az ötunciás a bor, a 12 unciás vonal pedig a sör adagolásához nyújt segítséget – olvashatjuk a képpel is illusztrált “leleplezésben”.

A cég – mely nem annyira nem örül, ha termékét tivornyázó fiatalokkal azonosítják – a Facebookon válaszolt a közösségi oldalakon terjedő szóbeszédre.

E célra készített grafikájukban megemlítik, hogy ugyan valóban lehet egyezőség a vonalak és az adagok között, de ez csupán véletlen, majd megemlítenek más felhasználási módokat is (például csokoládészirupot és szájöblögetőt az egyunciáshoz).

A Snopes.com legendavadász oldalon is olvasható közleményük szerint a barázdák elhelyezkedése funkcionális célokat szolgál.

A gyors és jól elhelyezett válasszal persze nem mindenkit sikerült meggyőzni: a kommentelők egy része szerint hiába igyekszik a cég, az első verzió jobban illik a termék imidzséhez, más részük pedig már a szóbeszéd felvetését is vállalati PR-nak titulálta.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!