A 90 éves Harold Camping világvége-számításai alapjául az özönvíz évét és azt a jóslatot vette, miszerint a világ hét nap (képletében 7000 év) alatt pusztul el. Kiszámította, hogy a végső csapás május 21-én, szombat este este 6 órakor jön el. Követői gyorsan meg is váltak földi javaiktól, és május 21-ét a végítéletre várva töltötték.

A tavaszi világvége elmaradását követően Camping kis időre eltűnt. Pár nap rejtőzködés után azonban megjelent, és számítási hibákra hivatkozva új világvégét ígért október 21-ére – írta májusban az MTI.

A közbülső hónapokban rádiója magyar nyelven is olvasható honlapjáról megtudhattuk: “Valójában, spirituális értelemben véve Krisztus csakugyan eljött május 21-én, hogy ítélkezés alá vesse az összes meg nem váltottat szerte az egész világon. Ám ez az egyetemes ítélet nem lesz fizikai értelemben látható egészen ennek az öt hónapos ítélkezési időszaknak az utolsó napjáig, vagyis 2011. október 21-ig.”

Camping júniusban stroke-ot, szeptemberben pedig – több hamis jóstársával egyetemben – matematikai Ig Nobel díjat kapott számításai pontatlansága miatt. A mostani világvége-elmaradásra még nincs magyarázat, az angol nyelvű oldal What’s New? rovatában mindössze ez olvasható: “Not Found. The requested URL /en/tv/whatsnew.html was not found on this server.”

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!