Az üzenet angol verziója 2011 nyarára ígérte a váltást, de egyben egy kibúvót is felcsillantott a jólértesültek számára: aki állítólag kiteszi a falára a figyelmeztetést, továbbra is ingyen használhatja majd a közösségi oldalt.

“It’s official.. signal at 12;20 it even passed on tv. Facebook will start charging this summer. If you copy this on your wall your icon will turn blue and facebook will be free for you. Please pass this message if not your count will be deleted. p.s, this is serious the icon turns blue, So please put this on your wall”

A Facebook azonban – ahogy 2011 márciusában sem zárt be és nem lett fizetőstovábbra sem tervezi szolgáltatása fizetőssé tételét – mutat rá a Sophos szakértője.

Update 2016 | A figyelmeztetés magyar verziója – francia közvetítéssel – június végén ebben a formában terjedt (és kicsit mintha keveredett volna az alábbi privacys kamufigyelmeztetésekkel):

“Hivatalos hirdetés! Megjelent a médiában és a TF1-en,hogy a facebook belépési díjat kér ezentúl:5,99€ur.Annak érdekében,hogy megmaradjon a magánéleti státuszod. Ha be másolod ezt az üzenetet az oldaladra ingyenes marad (be másolni,nem megosztani) ha nem holnaptól minden publikálciód nyilvánossá válhat. Sőt,a törölt üzenetek vagy a nem engedélyezett fotók is.Végülis,egy egyszerű bemásolás nem kerül semmibe. Ez mostantól hivatalos. Hivatalos:10:33-tól.A tévé is bemondta. A facebook fizetőssé válik ettől a nyartól.Ha bemásolod ezt a faladra,a fiókod kék lesz és a Facebook ingyenes marad számodra. Add tovább ezt az üzenetet, ha nem fiókodat törlik UL:Ez komoly,a falad kék lesz. (bemásolás+beillesztés)”

Minden más változatlan, menjetek strandolni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!