Akik számba vették a démonokat

Alfonso de Spina spanyol püspök 1467-ben megszámolta, majd papírra vetette, hogy azidőtájt 133 316 666 démon szolgálta a Sátánt. Egy századdal később a holland Johann Weyer módosított: szerinte 666 légióról beszélhetünk, egységenként 6666 fővel – ez alapján tehát mindössze 4 439 556 démon létezik.

Keleti sárkányok

A távol-keleti sárkányok riasztó külsejük ellenére általában jóindulatú teremtések. Négylábúak, tüzet nem okádnak, és szárnyuk sincs, ennek ellenére ugyanúgy tudnak repülni, mint európai társaik.

A kappa

A kappa (lásd jobbra) egy japán vízi manó, amely ért japánul és előszeretettel les be a nők szoknyája alá. Kedveli az ember-, különösen a csecsemőhúst, de a legjobban az uborkát. Nem érdemes pucér fenekünket mutogatni neki, mert ez állítólag támadásra ingerli.

Hínárhajú férfi sellők

Igenis léteznek, ám a könyv szerzője, Christopher Dell művészettörténész szerint ezek nemigen ártják bele magukat az emberek dolgába.

Rókadémonok

A japán hiedelemvilágban a rókák képesek felegyenesedni, és szép nővé változni. Egyes mesékben olyan rókadémonok szerepelnek, melyek idővel egyre több farkat növesztenek.

Kutyafejű Szent Kristóf

A kutyafejű emberekről szóló legendák világszerte ismertek, sőt sokáig azt hitték, hogy Indiában valóban él egy ilyen emberfajta. Ennél is bizarrabb Szent Kristóf helyenkénti kutyafejű ábrázolása, ami valószínűleg egy félrefordításból ered (a kutyafejűekről részletesebben is olvashattok az UL-en).

Héraklész, a szörnygyilkosok nagymestere

Zeusz balkézről származó fia igazi szörnypusztító. Még csecsemőkorában megölte a féltékeny feleség, Héra által küldött kígyót, aztán – már felnőtt korában – akasztott többek között a nemeai oroszlánnak, lefejezte a kilencfejű, mérges leheletű Hüdrát, elbánt a háromfejű, hatkarú Gerionnal, majd fegyvertelenül, élve elfogta az alvilág kutyáját, a háromfejű Kerberoszt.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!