Íme a levél:

“Subject: Ha ez valóban igaz…nagyon durva ! Miután olyan világban élünk, amilyen …………továbbítom ezt az anyagot is, bármennyire hihetetlennek tűnik!

Szerv és lánykereskedők öt áldozatát szabadították ki kommandósok Kecskeméten, egy kínai üzlet pincéjéből. A bravúros fogás egy férjnek köszönhető, aki elkísérte a feleségét a próbafülkéhez, majd hosszú percek múlva türelmét vesztve benézett az ajtón, de már csak az asszony cipője volt ott. A nőt mintha a föld nyelte volna el.

Székesfehérváron ugyan ez az eset hasonlóan történt meg,csak éppen a férj a kinai bolt előtt várta az autóban a vásárolni akaró feleségét (Széchenyi úti Kínai üzlet, azóta lezárta a rendőrség)… 1 óra elteltével furcsálta a dolgot és bement, majd 3 kínai férfit talált ott akik ,mint sem tudva közölték a férjjel,hogy az ő felesége nem is járt az üzletben.

Erre a férj kiment és még várt 1 órát majd hívta a rendőrséget,akik komolytalannak tartották eleinte a dolgot,de mivel a férj csak nem hagyta annyiban,átkutatták az üzletet kommandósok segítségével,mig végül a hölgyet A PRÓBA FÜLKE SZÖNYEGE ALATT EGY PINCÉBEN TALÁLTÁK MEG,EGY LABORBAN AHOL MÁR ELŐ VOLT KÉSZÍTVE MINT VLMI VÁGÓHÍDRA SZÁNT ÁLLAT, LEBOROTVÁLVA MINDENE.. BEKÁBÍTVA.

Azóta a hölgyet idegosztályon kezelik és pszichiáterek foglalkoznak vele, mert sokkot kapott. Komolyan vegyétek mert egy ismerősünkkel történt a Szfvári eset, a Kecskemétit internetes kutatás alapján találtuk meg. 2009.augusztus. Nem a kamu témák egyike!!!!! Ebből MIÉRT NEM CSINÁL BOTRÁNYT A SAJTÓÓÓÓ???”

Visszatérő elemek

Az Urbanlegends.hu rendszeres olvasói több visszatérő elemet is felfedezhetnek a fenti levélben:

leborotvált, bekábított áldozat, aki épp csak megmenekül, de példája kapcsán fény derül korábbi esetekre is,

hallgatással vádolt rendőrség, amely annak ellenére sem számol be a rablásokról, hogy már nem először esett meg a bűncselekmény,

– cinkos média, hiszen “nem lehet erről a hírekben hallani”,

külföldi – jelen esetben kínai – szál,

– “nem kamu, add tovább” figyelmeztetés,

– valamint rengeteg helyesírási hiba és magyartalanság a fogalmazásban.

Alaptalan hír

A levél kapcsán Dr. Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hirado.hu-nak elmondta, hogy alaptalan az interneten keringő hír. Hozzátette ugyanakkor, hogy 2007-ben egy kínai üzlet kapcsán már felmerült egy hasonló információ, akkor átvizsgálták a boltot és a hír akkor sem bizonyult valósnak.

Kacsának nevezte a hírt a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is. Itt egyébként az álhír megjelenése óta többször is beverték a kérdéses üzlet kirakatát. A tulajdonos feljelentése alapján a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság becsületsértés miatt eljárást indított.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!