Halálra taposott lány a VOLT fesztiválon

A soproni Marylin Manson koncerten halálra tapostak egy peresztegi lányt, állítja egy körlevél. A Délmagyar – vagy valamelyik testvérlapja – megkérdezte Sopron rendőrkapitányát, aki szerint senkit nem tapostak halálra. A legenda valószínűleg összefügg az előadó koncertjét megelőző vallási hisztivel.

Terhesség a medencében

Tizenhárom éves lengyel lány anyja állítja: gyermeke a medencében “szedte össze” a terhességét. A szigorúan erkölcsös Lengyelországban mindent bevetnek, ha a tisztességről van szó.

Meghalni a Parlamentben tényleg tilos

Nagy-Britannia legabszurdabb és legnevetségesebb törvénykezéseit gyűjtötték össze, az egyikről azonban kiderült, hogy pusztán városi legenda.

Kamu volt a Chrome OS-t bemutató fotó

A Google a héten jelentette be, hogy hamarosan új operációs rendszerrel jelentkezik. Egy weboldalon már képeket is ígértek, azokról azonban kiderült, hogy hamisítványok. A hoax készítője videóban üzent.

iSaw

Az USB-re csatlakoztatható láncfűrészről kiderült, hogy egy ötletes alkalmazás az irodai papírfogyasztás visszaszorítására.

Jacko “szelleme”

A CNN-videós “szellemről” gyorsan megírták mindenhol, hogy csupán egy arra járó ember árnyéka. A hír néhány nap alatt végigfutott a neten, a tv2-nél azonban úgy gondolták, a párnapos lemaradás egy reggeli műsorba még belefér. A videó elemzésére egy igazi sámánt hívtak, akitől a nézők megtudhatták többek között, hogy a videó “nem-e valami montázs”, illetve hogy nem jó, ha valami “megakassza a reinkarnációs folyamatot”. És hogy Jacko a túlvilágról is üzenni fog apjának, annak ellenére, hogy – ugye – nem voltak jóban.

Mítoszok és lopott mítoszok

Anna Di Lellio, a New York-i New School University professzora könyvet publikált The Battle of Kosovo 1389: An Albanian Epic címmel, amelyben elvitatja a szerbektől a rigómezei csata legnagyobb szerb hősét, Milos Obilics személyét. Bár Di Lellio nem szaktörténész, de műve hisztériakeltésre alkalmas lehet – állítja Csaplár-Degovics Krisztián, a téma itthoni szakértője.

Kalózvadászat

Új szórakozást talált ki néhány orosz üzletember az unatkozó milliárdosok számára az Ádeni-öböl nemzetközi vizein: napi hatezer dollárért kalózvadászatra viszik a gazdagokat. Legalábbis egy lap humoroldalának májusi cikke szerint, amit azonban az Ananova július elején hírként közölt. Ezt követően a cikk több lapban is megjelent, Magyarországra a Deluxe jóvoltából érkezett. Próbáltam segíteni az olvasóknak, az előzetes moderáció azonban lenyelte a leleplező hozzászólást, és azóta is bent tartja.

Pannon legendák

A Pannon Legendák pályázaton kistelepülések általános iskolái vehettek részt településük érdekes történetéből, legendájából készített fényképes forgatókönyvvel. A zsűri végül Noszlop túrógombócos történetét választotta győztesnek, a közönségszavazás nyertese pedig a Fejér megyei Vereb lett.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!