Ausztráliában nem “nagy fekete kocsik” vagy “román rendszámú Mercedes-ek” szerepelnek a gyerekrablós legendákban, hanem fehér van-ek. De a riadóztatások túlnyomó többsége ott is hamis.

Az ember, akit kígyó harapott farkon a vécén ülve. A klasszikus városi legenda vidéken állítólag egyáltalán nem ritka. Az MTI össze is gyűjtötte az elmúlt öt év hasonló eseteit. A válogatásban van brit, ausztrál, New York-i és hollandiai eset. Utóbbi ügy okán bukott le az az állatcsempészbanda, amely egy emelettel lejjebb lapított.

Amerikai ufóészlelések webkettes gyűjtőhelye a Mutual UFO Network oldalán.

A világ leghíresebb, hivatalosan nem létező katonai létesítménye minden idők egyik legnagyobb összeesküvés-elméletének középpontjában is szerepel. A létesítmény egykori alkalmazottjai – több évtizedes tagadás után – az ott folytatott munkáról beszéltek a Los Angeles Times tudósítójának, amit a múlt-kor idéz.

Az AIDS után – mint ahogy arról a Legendavadászatban olvashattok – a H1N1-vírusról is azt híresztelik, hogy egy laboratóriumi baleset következtében szabadult el. A WHO cáfol.

A magyar Wikipédián vita zajlott arról, töröljék-e a Rózsadombi paktumról beszámoló szócikket. Az indítványozó szerint “ez egy hoax, ezért törlendő”. Végül a “törlési megbeszélés és a módosítások alapján” a bejegyzés megtartásáról határoztak.

A panamai női krikettcsapat játékosainak fenekét egy kicsit megdolgozták. Aztán a hozzászólások között az is kiderül róluk, nem is krikettesek.

Támadják a Mac-ek vírusmentességéről szóló hiedelmet.

Az őrült tudós, Dr. Moreau szigetén förtelmes keresztezett lények, kimérák lépnek túl genetikán, józanságon és erkölcsön. Ilyesféle kreatúrákkal régóta kacérkodik az emberiség. A hvg.hu a Beszélő cikkét zanzásítja.

Az Ericsson állítólagos ingyen laptopjának története új, még profibb formában terjed.

Tovább az Urbanlegends.hu twitteres oldalára.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!