A 15 és 16 éves fiatalok az internetről értesültek arról, hogy egymillió kínai érkezik Magyarországra. Ezen – bevallásuk szerint – annyira feldühödtek, hogy egy kaposvári kínai bolt kirakatát betörték, egy másik kínai áruházat pedig Molotov-koktéllal akartak felgyújtani. Emellett tavaly megrongálták a kaposvári zsidó temetőt, azt követően, hogy hallottak Simon Peresz kijelentéséről, miszerint Izrael felvásárolja Magyarországot. A Kaposvári Városi Bíróságon most – nem jogerősen – 8 illetve 6 hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélték őket, 2 évre az ítélet végrehajtását felfüggesztve.

Nem kellett sokat keresgélnem a neten, hogy megtaláljam a rémisztgető levél egy változatát. A Hazánkért Online-on 2007. március 26-ai keltezéssel jelent meg a kínaiak betelepítésével riasztgató felhívás, néhány hozzászólással körítve. A cikk szerzője ugyan elismeri, hogy a szöveget egy internetes fórumról vette át, és “nem tudni, mennyi lehet belőle az igazság”, de “felkéri honfitársait, hogy olvassák el és gondolkodjanak, érdeklődjenek”. “Ha mindez igaz, akkor talán elejét veszzük a legnagyobb katasztrófának. Ha pedig nem, akkor elkönyveljük, mint valami nagyon csúnya dezinformációt. Hiszen ellenségeink már régóta mesterek ezen a téren” – szól a körítés. És a szöveg maga:

“Fontos üzenetet küldök most nektek hűséges magyarok! Meg fogtok döbbeni! Egy romániai-magyar ismerősöm elment a Bevándorlási hivatalba és az itt-tartózkodásának az engedélyét akarta rendezni. Azt mondták neki, hogy nem tudnak vele foglalkozni, mert – és most kapaszkodjatok – mert 1 MILLIÓ kínait és azok papírjait kell rendezni. És most nem viccelek! Amikor meghallottam, nem hittem a fülemnek, de aztán rádöbbentem, hogy ez a valóság és elsírtam magam! Ez a szemét Gyurcsány-kormány eladta az országot, szó szerint. És mi még mindig tűrünk? Zavarjuk őket el a francba! ÉBRESZTŐ, kihal a Magyarság! ne hagyjuk! még talán nem késő. Kérlek titeket, küldjétek el, minél több embernek ezt a levelet, hogy együtt kiáltsunk hangosan “ELÉG VOLT”. Szebb jövőt és kitartást kívánok mindenkinek! Köszönettel, egy igaz magyar, aki szereti a Hazáját! — Vonuljunk utcára. Ez most kötelező. Magyarok összérdeke. Csöngjenek a telefonok, terjesszük E-mailben. Szóljunk kicsinek, nagynak.”

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Miért nem hiszitek el?

Az 1 millió, csak amit a médiában ki mertek szivárogtatni. Ha emlékeztek rá, Gyurcsány nem régen járt Kínában. Az aláírás 3 millió kínairól és 1,2 millió zsidóról szólt. Ez is nagyon sok helyen fent volt és milyen érdekes utána gyorsan kitörölték. Higgyétek már el, hogy izraeli-kínai államot akarnak itt létrehozni. A kínaiak azért kellenek, mert ők fognak ezekre a mocskos bibikre dolgozni. Ébredjetek már fel. Ez nem kacsa, minket, magyarokat ki akarnak irtani. Rakjátok már össze a kis rejtvény-darabkákat, amikkel a nyakunkat szorongatják. De emellett még nagyobb baj az, ha elolvassátok a rózsadombi paktumot, az oroszokat is vissza akarják szivárogtatni. Szerintetek, miért tárgyal olyan bőszen ez a szemétláda Putyinnal? Ha ezek visszajönnek megint, ugyanúgy lőnek a magyarokra, mint ’56-ban. Nem szabad tovább várni. Nem szabad tovább várni. Éljen Magyarország, éljenek a Magyarok. – Pintér Gabriella

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Több évvel ezelőtt beszélgettem egy vámtiszttel, aki a ferihegyi repülőtéren dolgozik. Ő akkor azt mondta, hogy a kínaiak úgy jönnek az országba, hogy első látogatásuk alkalmával már a kezükben a vízum és a LETELEPEDÉSI engedély. Én úgy gondolom, hogy ez már évek óta folyamatban van, és most, amikor már kb. 70%-ban teljesítette hőn szeretett kormányunk, idejének látta a bejelentést is. Szerintetek hány kínai napilap fogy el naponta, hány kínai temetés volt az elmúlt 5 évben, ill. hányan vannak országunkban törvényesen? – iCeAgE”

Ahogyan azt a kapos.hu írja, a tárgyaláson elhangozott pszichológusi szakvélemény szerint a fiúk “éretlen serdülőkori útkeresésből cselekedtek, azóta viszont sokat fejlődtek”. Az egyik vádlott az utolsó szó jogán elmondta: ma már bánja a történteket, korábban viszont nem gondolt tette társadalmi súlyára.

Update | A fenti szövegben említett kínai sírok legendáját később önálló bejegyzésben is feldolgoztam.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!