A World Jump Day nevű projekttel még tavaly márciusban foglalkoztam, azóta csak a Wikipedián 10 különböző nyelven született szócikk a hoaxról – a legrészletesebb ezek közül az angol nyelvű.

Ha nem lettem volna a múlt héten házon kívül, és a hasam süttetése helyett leveleket olvastam volna, minden bizonnyal nem kerülte volna el figyelmem az alábbi emlékeztető e-mail:

“20 JULY 2006
Only days to the historical WORLD JUMP DAY!
You have asked to be notified one day prior to the event.
————————————————————–
Send your images and videos of your jump and get the chance to win a special WORLD JUMP DAY T-shirt!

For information about uploading, emailing or sending your images/videos a special page will be available on the WORLD JUMP DAY website shortly after the jump has occurred.

Please be sure to begin jumping at the calculated time of 11.39.13 GMT on 20 JULY 2006. The duration of the jump should be no less than 2 Minutes. Timing is very critical in this experiment. We thank you for your help.

Have a good Jump!”

Így viszont ez elmaradt, figyelemre méltó azonban, hogy – a projekt széles körű cáfolata ellenére – mennyi újság foglalkozott még a múlt héten is komoly próbálkozásként a kísérlettel. Az oldalon fényképeket és videókat gyűjtenek, és az eredmények gyors feldolgozását ígérik.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!