ohioA szóbeszéd egy verziója szerint miközben a zenekar rögzítette az albumot, a stúdiónak helyt adó épületben egy behatoló megölt egy asszonyt, és a halálsikoly így került a felvételre. Az ominózus flash és a dal kérdéses részlete itt megtekinthető, meghallgatható. S tényleg, ha jól fülelünk, hallhatunk egy női sikolyt a háttérben. (Más kérdés: ki szerint ilyen egy meggyilkolt nő sikolya? Mert mi nem hallottunk még ilyet, de nem ilyennek képzeljük.)

Többféle verzió kering arról, hol ölték meg a nőt: az épületben, a stúdión kívül, egy szomszédos stúdióban, a stúdióhoz tartozó kontrollszobában, illetve magában a stúdióban. A nő személyazonossága is különböző: egy ismeretlen áldozat, egy takarítónő, a banda valamelyik tagjának barátnője, illetve a modellcsaj, aki az albumborítón pózol. Egyes verziók szerint a sikoly valódi ugyan, de már korábban rögzítették. Mindenesetre a legendának köszönhetően a DJ-k előszeretettel nyomatták a bulikban a dalt, melyben egy „meggyilkolt nő sikolya hallatszik”. Bárhová is ment a zenekar, mindig feltették nekik a kérdést: tényleg megöltek a stúdióban valakit?

A The Ohio Players tagjai a Love Roller Coastert 1975-ben rögzítették a Honey című albumukra. A Snopes szerint a valóságban a stúdiómunkák közben nem történt semmiféle gyilkosság. A legendáról az együttes egyik tagja, Jimmy „Diamond” Williams mesélt évekkel később. Eszerint valójában az együttes egy férfi billentyűse sikoltott, de a zenekarnak olyan jól jött később a pletyka (illetve az, hogy ezáltal sokat játszották a DJ-k a számukat), hogy mélyen hallgattak az igazságról.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!