Egészség no image

2005. július 05. kedd | Szerző: neurotoxin

36

Akasztás és erekció

Megosztom a Facebookon

Számtalan irodalmi műben találkozhatunk a jelenettel, melyben az akasztott ember pénisze görcsszerű erekcióba merevedve várja a halált. Utánajártunk, mi az igazságtartalma ennek


Számtalan irodalmi műben találkozhatunk a jelenettel, melyben az akasztott ember pénisze görcsszerű erekcióba merevedve várja a halált, s nem ritka, hogy ejakulációról, sőt, annak hasznosításáról is szó esik. Nem pornónovellát írunk azonban, így a részletekre nem térnénk ki. Figyelmeztetnénk viszont arra, hogy az alább leírtakat nem kedvcsinálónak szánjuk – a proszektúrán enélkül is elég nagy a forgalom.
 
Bármilyen vadul is hangzik ugyanis, a hír igaz: az akasztás bizony merevedéshez vezethet. Fulladásos haláleseteknél tankönyvi adat az ejakuláció bekövetkezése; ebben még a fellépő görcskészség is szerepet játszik.
 
Olyannyira igaz a merevedés (a kapcsolódó kéjérzettel) és az akasztás kapcsolata, hogy a mesterségesen előidézett oxigénhiányt néhány gyakorlatiasabb gondolkodású, roppant magányos férfi – kikből viszont éppen a realitásérzék hiányzik – a jelenséget fel is használja afféle pótszer gyanánt. Hogy ezt megtehetik, annak egyszerű élettani magyarázata van. Az agyi oxigénhiány a köztiagy egy jól meghatározott területén lévő receptorokat ingerületbe hozza. Ezen sejtek egyre fokozottabb izgalmi állapota átterjed a környezetre, s az itt található, kéjérzet kialakulásáért felelős területek potyaingerülete hozza meg a kívánt érzést.
 
A módszer lényege, hogy a próbálkozó minél tovább jusson az oxigénhiányban, anélkül, hogy belehalna. A nyak leszorítása, légzőnyílások részleges elzárása mellett (mondjuk önakasztással, vagy szipus módra nylonzacskóval) fontos, és többnyire betervezett lépés, hogy az eszméletlenség kialakulásakor a strangulációnak oldódnia kell. Leggyakrabban ezt a mérlegelv alkalmazásával próbálják elérni – a paciens rádől egy alkalmas kilincsszerkezetre, ami oldja – vagy nem – a leszorítást.

Megkeresésünkre dr. Dunay György, a Semmelweis Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének tanára válaszolt, s az elmélettel szemben azt cáfolta, hogy ilyen csak a könyvekben van. Mint mondta, maga is találkozott a boncasztalon hasonló kalandorokkal, kiknek ügye nem öngyilkosságként, hanem balesetként kerül értékelésre.

Frissítés: a commentekben már jönnek fel az irodalmi idézetek, mi is ideteszünk egy linket – a második tanulmányban jópár irodalmi hivatkozást találhattok.


Megosztom a Facebookon | Megosztom a Twitteren


Hírlevél + Facebook + Médiaajánlat


36 hozzászólás ehhez: Akasztás és erekció

 1. déjvid says:

  Az önakasztott nem szenved. A nyakán megszoruló zsinegtől 3-5 másodpercen (!) belül eszméletét veszti (az agyba vezető erek lezárása miatt), így a néhány percen belül bekövetkező fulladás idején nincs magánál. Ezért is lehetséges, sőt gyakorlatilag tipikus, hogy az akasztott nem himbálózik, hanem “berogyaszt”, tehát a nyaka eredeti magasságánál alacsonyabb pontra köti fel magát.

  Azt nem tudom, hogy ez szexuálisan milyen élmény, de David “KillBill Kungfu” Carradine is hasonlóan végezte…

  d.

 2. ICe says:

  ha nem tudjuk gondjainkat megoldani,elvesszük az életünket.de vannak szereteink,arra miért nem gondolak az öngyilkosok?miért otthonunkban kell megtenni?ahol,szeretett feleségem,gyermekem talál rám holtan???
  nekik jóbb fájdalmat okozni,mind hogy inkább én viseljem el.ne ők

 3. yeah says:

  akár hogy is van…a természet egy védekező mechanizmussal látta el az emberi szervezetet.Ez az ájulás”eszmélet vesztés” sem fájdalmat sem a környezetet nem érzékeli a szenvedő.Ez csodálatos.Gyakorlatilag fájdalom nélkül megyünk át a halálba.A köztes állapotba.

 4. Zoltán says:

  Nem mese. Az igazságügyi patológián láttunk egy 15 éves srácot, aki ezt a módszert gyakorolta édsanyja fehérnemüjébe öltözve. A helyszinelés szerint valószínüleg egyik kezével a kötelet fogta miközben a másikkal maszturbált. A hurok megszorult és így az eszmélet vesztés után hiába esett ki a kezéböl a kötél, a hurok nem lazult fel.
  A szülök szerint a gyerek korábban semmiféle gyanus eltérést nem mutatott.
  Az elöadó elmondta, hogy ez a módszer (aszfyxiás ejakuláció) különösen elterjedt a rabok között, ahol a legrafináltabb módszereket kísérletezik ki.

 5. Adani says:

  Sokan próbálkoznak amúgy fojtogatással, h majd így elégülnek ki szexuálisan. Zacskó fejre, kötél stb. aztán néha lehet a rendőrségi hírekben olvasni ,h van ,aki nm tudja mikor van az elég és belehal. Főleg amerikában nagy divatja van ennek, elég sok amerikai tizenéves fullad meg önkielégítés közben.

 6. Hoho says:

  Én a szomszéd férfit láttam felakasztva pár éve, több órán keresztül lógott, a padláslépcső korlátján. A másik szomszéddal hívtuk ki a mentőket stb. Fehér alsónadrágban volt meg egy trikóban, semmi merevedés, vagy folt, bepisilés stb. nyoma nem volt rajta. Igaz, akkor ezt nem néztem, de észrevettem volna…

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑

Olvasd el ezt is:

Újrafelhasznált videofelvétel

A szeptember 11-ei terrortámadások után a CNN egy archív felvételt közölt ünneplő palesztinokról, annak érdekében, hogy lejárassa a palesztin népet...

Close