Olaszország. Légikísérők demonstrációja az oltás ellen. Nekik fontosabb az életük, mint a munkájuk” – idézi az AFP tényellenőrző oldala a videó leírását. A szóban forgó felvételen légiutas-kísérő egyenruhát viselő nők vetkőznek le csendben egy téren.

Olasz légikísérők demonstrációja
Az AFP képernyőmentése a félrevezető állításról

Az Alitalia leépítése ellen tiltakoztak

Az AFP Ténykérdés nevű oldala szerint azonban a videón látható stewardess-tüntetésnek nincs köze az oltásokhoz. Annak résztvevői az Alitalia légitársaság tervezett leépítései ellen tiltakoztak október 20-án, Róma központjában.

Az eseményről mások mellett a hvg.hu is beszámolt. Tudósításukban azt írják: az 1947-ben alapított Alitalia október közepén fejezte be a működését. A cikk szerint a cégnek komoly versenyt teremtettek a fapados légitársaságok, de a végső csapást a koronavírus-járvány mérte rá.

A társaság a megszűnését követő napon ITA néven alakult újjá, de mindössze 52 repülőgéppel és 2950 alkalmazottal – írja a hvg.hu.

Alitalia, flashmob delle hostess in Campidoglio

Alitalia, flashmob delle hostess in CampidoglioLa protesta nasce in seguito all’acquisizione della compagnia da parte di Ita Airways (Roma). Durante la prote…

Az AFP Ténykérdés egyetlen olyan beszámolót sem talált az eseményről, amely az oltásokat említené. Megkeresték a tüntetést szervező szakszervezet képviselőjét is, aki megerősítette: a tiltakozásának semmi köze nem volt a védőoltásokhoz.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!