2021 júniusában felbukkant egy videó a közösségi oldalakon, amelyben Greta Thunberg svéd klímaaktivista egy interjú során “elismeri”, hogy a klímaválság nem létezik.

A videó azonban félrevezető módon szerkesztve lett: készítői Thunberg megjegyzéseit kiragadták eredeti szövegkörnyezetükből.

Az interjú március 7-én ment le az MSNBC Mehdi Hasan Show című műsorában. A beszélgetés során Hasan arról érdeklődött, hogy az aktivista szerint Joe Biden amerikai elnöknek mit kellene tennie a klímaválság ügyében.

Thunberg erre azt válaszolta, hogy a legfontosabb az lenne, ha a kérdést a politikai vezetők végre valódi válságként, nem pedig politikai kérdésként kezelnék.

A megtévesztő videó készítői úgy vágták össze Thunberg teljes válaszát, hogy az aktivista egy költői kérdését kijelentéssé alakították.

Vagyis Thunberg egyáltalán nem állította, hogy a klímaválság ne létezne, sőt az interjú során többször is arról beszélt, hogy ideje lenne végre valódi válságként kezelni a jelenséget.

A teljes interjút itt nézhetitek meg (Thunberg szóban forgó, hosszabb válasza a 2. perc után):

Greta Thunberg Urges Biden To Address The Climate Crisis | MSNBC

Climate change activist Greta Thunburg joined MSNBC’s Mehdi Hasan to share her thoughts on President Biden’s climate policy and what she would like to see th…

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!