A Telex idézi a dél-afrikai Gauteng kormánya közleményét, amely szerint egyetlen kórházukban sem regisztráltak tízes ikreket. Sőt egy orvosi vizsgálat azt is megállapította, hogy a 37 éves nő mostanában nem is volt terhes.

A BBC – amely korábban maga is beszámolt a ritka szülésről – mostani közlése szerint a nőt a mentálhigiénés törvény alapján megfigyelés alatt tartják. Arra nem tért ki a közlemény, hogy Sithole milyen megfontolásból találta ki a történetet – írja a Telex.

Forráskezelési érdekesség az esettel kapcsolatban, hogy a “rekordszülés” hírét anno a helyi polgármester is megerősítette. De – mint utólag kiderült – őt is csak szóban tájékoztatta a család.

A történet akkor vált gyanússá, amikor nem közölték, hogy a babák melyik kórházban születtek, a megkeresett kórházak pedig nem tudtak ilyen esetről. Az ügyet végül az oldotta meg, hogy szociális munkások megtalálták és kivizsgálták Sithole-t.

A 24.hu az esettel kapcsolatban idézi Sithole ügyvédjét, aki szerint ügyfelét akarata ellenére tartják fogva egy bentlakásos pszichiátriai intézményben, ezért bírósághoz fog fordulni.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!