A fejlesztés lehetővé teszi, hogyha a felhasználó megnyitás nélkül osztana meg egy tartalmat, egy kis felugró ablak figyelmeztesse: a cikk elolvasása nélkül nem jut hozzá az abban szereplő kulcsinformációkhoz.

Facebook megosztás figyelmeztetés
Így fog kinézni a funkció

Az újdonságot a közösségi oldal jelenleg az androidos felhasználóknál teszteli, néhányan már használhatják is – írja a hvg.hu a Verge cikkére hivatkozva. A fejlesztés a platformon terjedő álhírek elleni küzdelem része, de használata nem lesz kötelező.

Hasonló funkció jó ideje elérhető már a Twitteren is. Ott ezt a figyelmeztetést a 2020-as amerikai elnökválasztás előtti hónapokban vezették be.

A Columbia Egyetem egy 2016-os tanulmánya szerint a Twitteren megosztott linkek 59 százalékára senki nem klikkel. Vagyis az emberek jobban szeretnek megosztani, mint olvasni, és az esetek többségében megelégszenek a közösségi oldalon látható cím vagy lead elolvasásával.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez! Tudj meg többet itt!