A belga állam orvosi működést ellenőrző szerve úgy döntött, hogy felfüggeszti azon orvosok foglalkoztatási engedélyét, akikről kiderül, hogy hamis információkat osztanak meg a járványról vagy a vírus elleni vakcinákról – adja hírül az MTI a Brussels Times belga napilapra hivatkozva.

Michel Deneyer, a tanács alelnöke szerint meg kell előzni, hogy az emberek jobban kételkedjenek az oltóanyagokkal kapcsolatban, és jobban ódzkodjanak a védőoltástól. Meglátása szerint ha valaki ezt még ostobaságokkal is tetézi, akkor soha nem fogunk megszabadulni a vírustól.

A híradás szerint az oltásellenes orvosok működési engedélyének felfüggesztése komoly büntetés: az illető elveszítheti szakmai hírnevét és ügyfélkörét is. Mások azonban még szigorúbb büntetéseket – például az engedélyek visszavonását – sem tartanának túlzásnak.

A belga közegészségügyi intézet pénteki statisztikái szerint az országban valamelyest lassult a járvány terjedése. E héten csupán 2 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma az előző heti adatokhoz képest, ugyanakkor a kórházi betegfelvételek száma folyamatosan növekszik. A 11,5 millió lakosú országban a vírus helyi megjelenése óta 22 196 ember lett a kór halálos áldozata – írja az MTI.

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!