Az ügy hátteréről a pozsonyi Új Szó így számolt be január 27-én:

Ki akarta rabolni a pozsonyi benzinkutat, orális szex közben rontottak rá a rendőrök

Az abszurd eset szerda hajnalban, 4.00 órakor történt az egyik pozsonyligetfalusi bezinkúton. A szlovák rendőrség tájékoztatása szerint a 24 éves férfi előbb pénzt követelt, majd arcon verte a benzinkút alkalmazottját. A munkásnak ezt követően sikerült elmenekülnie, és az épületbe zárnia a támadóját. A kiérkező rendőrök a töltőállomás egyik helyiségében megtalálták a férfit, akit épp egy fiatal nő elégített ki. (…) A TV JOJ információi szerint a hölgy önként ajánlotta fel szolgálatát, hogy amíg nem érkezik meg a rendőrség, orálisan kielégíti, ezzel tartóztatva fel a támadót.”

A lap január 29-ei cikkében már a nő beszámolóját is idézik. A 36 éves Soňa állítása szerint a rablás idején a töltőállomás épülete mögött dohányzott, amikor az egyik alkalmazott odafutott hozzá, és elmondta, hogy ki akarják rabolni a benzinkutat, és segítséget kell hívniuk. Soňa szerint a rabló ezután beráncigálta magával az épületbe, és arra próbálta kényszeríteni, hogy nyissa fel a széfet.

„Miután nem tudtam kinyitni, agresszív lett, megpofozott és megütött. Ezután levettem a felsőm, és megpróbáltam azt, amit megpróbáltam. Segített. Nyilvánvalóan segített, mert azonnal elkapták. Ami történt, megtörtént” – idézte a nőt a TV JOJ alapján az Új Szó.

Az eset utóélete

A különös rablás hírét felkapták a brit bulvárlapok is, közvetítésükkel pedig más országok újságjai is. Szlovákiában pedig megindult a mémgyártás a közösségi oldalakon. Péntekre aztán új információk láttak napvilágot az esettel kapcsolatban a szlovák sajtóban.

Az Új Szó például – a Nový Čas információira hivatkozva – arról adott hírt január 29-én, hogy a 23 éves szerb elkövető és a 36 éves cseh nő ismerték egymást, és együtt érkeztek a töltőállomásra. Miután a benzinkút alkalmazottja bezárta a rablót, a nő megpróbálta figyelmeztetni a férfit a rendőrök érkezésére. Az orális szex e forrás szerint csak a rendőrök megtévesztését szolgálta.

Mivel azonban ez az információ sincs hivatalosan megerősítve, érdemes egy-két napot várni a végleges ítélethirdetéssel.

Illusztráció: Marc Rentschler / Unsplash

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!