Idehaza is többen beszámoltak arról a szürreális sajtótájékoztatóról, amelyet Donald Trump jogi képviselője, Rudy Giuliani tartott Philadelphiában, a Four Seasons Total Landscaping nevű kertépítő cég előtt. Nem mellesleg “nem messze egy szexshoptól és egy temetkezési vállalkozótól”.

Live: Trump’s lawyers hold press conference in Philadelphia

Attorneys for President Trump’s campaign hold a news conference.Like us on Facebook: https://www.facebook.com/TheIndependentOnlineFollow us on Twitter: https…

Valaki elkeverte a foglalást?

Egyes – félig viccként, félig nagyon is komolyan terjesztett – magyarázatok szerint az történhetett, hogy Trump csapata a Four Seasons helyi hoteljébe akart helyet foglalni, csak elkeverték a helyszíneket, és így kerültek végül a kertépítő cég elé.

A valóság azonban a New York Times tisztázó bejegyzése szerint ennél sokkal uncsibb, de egyben valószerűbb is. Eszerint nem a foglalásban volt a hiba, Trump csapata eredetileg is erre a helyszínre tervezte a sajtótájékoztatót. Legfeljebb Trump valóban félreérthető, beharangozó tweetjét értették félre sokan.

Giuliani csapata ugyanis egy olyan helyet keresett a kőkeményen demokrata városban, ahol nem trollkodják meg a sajtótájékoztatójukat Biden-hívők – ahogy az történt az előző napokban többször is. Mint például az alábbi sajtótájékoztatón, amelyen a megszólalók alig tudták elmondani mondanivalójukat a DJ-vel megtámogatott, bekiabáló ellentüntetők miatt:

BREAKING PHILADELPHIA ELECTION 2020: Trump team claims access victory

Former Florida Attorney General Pam Bondi says that the Trump team can now gain “immediate access” to vote-counting observation.

Így esett a választás egy külvárosi cégre, amely egyfajta gazdasági sikertörténet is egyben. Ami persze – tegyük hozzá: nem véletlenül – igencsak meglepte a fényűző Trump-rendezvényekhez szokott közvéleményt – és a jelek szerint magát az elnököt is.

További, amerikai választással kapcsolatos álhírek elemzése itt.

Nyitókép: YouTube / The Independent

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!