A lap cikke megjegyzi: az eddigi szabályozás csak akkor tiltotta az oltásellenes reklámokat, ha azok konkrét valótlanságokat állítottak – például az oltások tartalmáról, a szövődmények súlyosságáról vagy előfordulási esélyeiről.

De ha csak úgy általában buzdítottak az oltások ellen, azt eddig elfogadta a közösségi oldal. Ez most változik, a jövőben tilos lesz hirdetésekben lebeszélni az embereket az oltásokról. De például az oltások állami szabályozását kritizáló, vagy a kötelező/ajánlott státuszuk ellen agitáló reklámok továbbra is maradhatnak.

A Facebook közleménye szerint a társaság emellett egy új, az influenzaoltásról tájékoztató kampányt is elindít a felületén, ezzel is megpróbálva csökkenteni az egészségügyi intézményekre a koronavírus-járvány idejében nehezedő nyomást.

A Telex felidézi azt is, hogy a Facebook mostanában sokat szigorított a dezinformációval és gyűlöletbeszéddel kapcsolatos szabályozásain: a napokban például kitiltották a QAnon összeesküvés-elmélet híveit a platformról, majd tiltólistára tették a holokauszttagadó tartalmakat is.

Fotó: unsplash.com / Charles Deluvio

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!