A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Facebookon cáfolta a kamuoldal cikkét, jelezve: sem a győri karácsonyi vásárban, sem pedig a megye területén tartott egyéb karácsonyi rendezvényen nem történt bűncselekmény. A rendőrség szerint nem raboltak ki és nem is szúrtak le senkit fiatalkorúak a megyei vásárokban.

Az Ötpercpihenő cikkében arról esett szó, hogy egy kétgyerekes anyát december 8-án megkéseltek a győri karácsonyi vásárban, és a súlyosan sérült nőt a Petz Aladár kórházban ápolják. A cikk hitelességét a szerző azzal próbálta növelni, hogy az anyagban a police.hu-ra hivatkozott, illetve felelevenítette a Jedlik Ányos iskolában történt korábbi tanárkéselés ügyét.

A szerzők célja a kitalált hírrel az lehetett, hogy az embereket megosztásra buzdítva növeljék a forgalmukat, amit az oldalon elhelyezett hirdetésekkel aztán pénzre váltanak. E cikk írásának pillanatában az Ötpercpihenő oldalán egyébként nemcsak a kamuoldalakra jellemző trash-hirdetések voltak, hanem – a Google hirdetési rendszerén keresztül – például egy Lidl-kampány is futott.

Fotó: pixabay.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!