Az egyes források szerint 19, mások szerint 22 éves iráni lány állítólag néhány hónap alatt vállalta be a több tucat műtétet, és közben szigorú diétára is fogta magát. Sahar Tabaron hivatalosnak mondott Instagram oldalát több mint 620 ezren követik, köszönhetően nem utolsósorban az elmúlt napok médiafelhajtásának.

A Snopes szerint a néhány hónap alatti 50 plasztikai műtétről és a lány extrém diétájáról egy belga oldal számolt be először, és ők említették meg az Angelina Jolie-szálat is. Innen előbb indiai, majd amerikai oldalakon keresztül terjedt tovább a történet, és eközben Sahar Tabaron kora is változott.

A Snopes megemlíti, hogy Sahar Tabaronnak van egy másik Insta profilja is, ahol a lány tagadja, hogy 50 műtéten esett volna át, és elfogultnak nevezi a róla szóló tudósításokat. Sejtelmesen arra is utal, hogy a kinézetét bírálók mennyire nem jártasak a modern technológiákban (talán a fotómanipulációra gondol?), és hogy talán még a sminkelésről sem hallottak.

A legendavadász oldal szerzője cikke írásakor nem talált olyan anyagot, amelyben Tabart közvetlenül megszólaltatták volna kinézete motivációjáról, átalakulása módjáról, valamint műtétei valós számáról – ezért a sztorit bizonyítatlannak címkézte.

Meglepne, ha nem lenne folytatása a történetnek az elkövetkező napokban.

Update | Ahogy az várható volt, később Tabar a Sputnik Polskának elismerte: képei smink és Photoshop segítségével készültek. Ennek a lapnak három plasztikai műtétről és mindössze 5-7 kilós fogyásról beszélt, és bevallása szerint átalakulását nem Angelina Jolie inspirálta. Ez alapján a Snopes bizonyítatlanról kamura változtatta az 50 műtétről szóló hír besorolását.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!