A furfangos url-ű cikk – amelyet se megnyitni, se a cikkbe linkelni nem akarok – azt ígéri, regisztráció és az akció Facebookon való megosztása esetén ingyen jegyet kapunk. A megtévesztés nem újkeletű, és korábban más légitársaságok nevében is terjedt.

A wizzair.com hivatalos Facebook oldalának pár órával ezelőtti figyelmeztetése szerint a cég valódi oldalának formai elemeire hajazó szájtok jelentek meg szerte a neten, amelyek némelyike – hamisan – azt állítja: a légitársaság játékában résztvevők ingyen jegyet kaphatnak.

Az átverés kapcsán a Wizz Air felhívja a figyelmet: az ő hivatalos oldaluk címe wizzair.com (nem pedig wizzair.com-signup.co és társaik), és minden játékot vagy promóciót ezen a felületen + hivatalos közösségi oldalaikon hirdetnek meg.

A légitársaság azt javasolja: senki ne kattinson, és ne ossza meg a felhívást. Ők pedig megteszik a fogyasztókat megtévesztő oldalak ellen a szükséges lépéseket.

Update | 2018 júniusában újra megjelent egy hamis WizzAir-promóció a neten: ezúttal 1 euróért ígértek két jegyet, és a csalók még a Messengeren is reklámozták “akciójukat”.

Ha máskor is időben szeretnél értesülni a hasonló átverési kísérletekről, jelölj be a Facebookon!

Fotó: pexels.com

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!