A minap jutott eszembe, hogy milyen rég nem találkoztam már Captain Disillusion videóival. Egy kicsit megijedtem, hogy talán megint abbahagyta leleplező sorozatát, de csak a Twitter gondolta úgy, már nem érdekel annyira a dolog, és nem nagyon dobálgatta fel új munkáit.

Így viszont egyszerre hármat kaptam egyszerre, mutatom is őket.

A márciusiban az autósztrádás akrobatamutatványok készítésének és hatékony terjesztésének módját mutatja be, nem kímélve sem a más videóit forrásmegjelölés nélkül újraközlő videós csatornákat, sem pedig az egymást másoló videós “kreatívokat” (ehhez a videóhoz egyébként Captain Disillusion egy saját úton átkelős verziót is készített, lásd a nyitó videót)

Quick D: Traffic Dodging

Please consider supporting my videos on: http://www.patreon.com/CaptainDisillusion Captain Disillusion examines a common VFX hoax trope involving cars, roads, humans and running. ———- Subject video: https://youtu.be/LGRU5zXRwdQ Vehicle Blendswap model by: ctdabomb.

Az áprilisiban nem annyira a videomanipuláció leleplezése, mint inkább a céges PR mögötti valóság felderítése áll egy koreai robotgyártó cég videója kapcsán:

Quick D – The Method Robot

Please consider supporting these videos on http://www.patreon.com/CaptainDisillusion Captain Disillusion explores the merits and shortfalls of an exciting new robotic exoskeleton.

A május végiben pedig egy mérőszalaggal trükköző szaki mutatványait elemzi képkockáról képkockára, sőt még a gerillavideók leleplezésének alaplépéseit is bemutatja:

Superhuman Tape Measure Skills DEBUNK

Please consider supporting the show: http://patreon.com/CaptainDisillusion Captain Disillusion answers a viewer request and gets slightly carried away. * Subject video: https://www.youtube.com/watch?v=Wx_5GI0QRdw * Jackson’s request video: https://www.youtube.com/watch?v=oX129xRZXak Featuring the Debunk Breakdown remix by HoriXZ0n (http://youtube.com/EventHoriXZ0n)

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez! Tudj meg többet itt!