Két simpsonos kép is kering a neten az idei Superbowllal kapcsolatban: az egyik szerint a rajzfilmsorozat készítői megjósolták Lady Gaga levegőből való leérkezését, a másik szerint az alkotók a Patriots Falcons felett aratott győzelmét is előre tudták.

Az előbbi állítás illusztrálásához használt kép eredeti, valóban volt egy olyan epizódja a Simpsonsnak, amelyben Lady Gaga egy koncertjén a levegőből érkezett le.

Lady Gaga – Monster (Lisa Goes Gaga)

Los Simpsons, “Lisa Goes Gaga”, Music by Rex Promise | Lyrics by Tim LongSubido por Monster Nation http://monsternationlg.blogspot.com.es/

Apró hiba a “jóslatban”, hogy ez a performansz az adott epizódban nem egy Superbowl keretében történt. A kérdéses részben – hasonlóan a trumpos jóslathoz – már megtörtént eseményeket dolgoztak fel, Lady Gaga korábbi ereszkedős produkcióit és ruháit parodizálva – írja a Snopes.

Ami viszont a végeredmény megjóslását illeti, abban már ennyi valóságelem sincs: a képen egyszerűen csak kicserélték a csapatok nevét és a számokat – méghozzá ezt a fotót felhasználva:

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!