Alex Jones – akinek üzleti modelljéről már 2013-ban is írtam – egy novemberi műsorában számolt be arról az elméletről, miszerint egy washingtoni pizzériában érnek össze a demokrata vezetés pedofil és sátánista ügyei. Néhány nappal azután, hogy Jones hallgatóit az eset kivizsgálására buzdította, egy rajongója fegyverrel akart utánanézni a washingtoni étteremnek, és ha már ott volt, lövöldözött is egyet.

A Mediamatters oldal szerint az eset után Alex Jones törölte a YouTube-ra kitett videóját, majd egy december 15-ei videóban arról kezdett el magyarázni, hogy ő valójában nem is azt mondta, amit mondott, és hogy ügyvédjei szerint még az ő tálalása volt a legvisszafogottabb az alternatív média tudósításai közül.

Mindenesetre, hogy azért ne maradjunk friss konteó nélkül, új videójában azt is elmeséli, hogy ő már az elejétől kezdve gyanúsnak találta ezt az egész pizzagate ügyet. Meglátása szerint a félrevezető sztoriba már eleve programozva volt egy fegyveres támadás, amivel szerinte őt és a hozzá hasonló szabadgondolkodókat akarták lejáratni és elhallgattatni.

Mit lehet tudni a pizzagate-ről?

Egy bizarr konteó szerint demokrata fejesek egy washingtoni pizzérián keresztül üzemeltetnek egy pedofil hálózatot, és ez az egész kiszivárogtatott levelekből derült ki. Összegyűjtöttem, mit lehet tudni az ügyről.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!