2013-ban egy állítólag Angela Merkel német kancellárt meztelenül ábrázoló fotón csámcsogott heteken át az internet, most – az elnökválasztás finisében – az amerikai demokrata elnökjelöltről és állítólagos meleg egyetemi szobatársnőjéről került elő egy kép.

Hogy miért most, ötven évvel a felvétel elkészülte után, és nem mondjuk korábban, amikor Hillary First Lady vagy külügyminiszter volt, vagy netán amikor a szenátori vagy az elnökjelöltségi címért küzdött?

A Snopes szerint még az sem egyértelmű, hogy a fotón látható két lány közül melyiknek kellene Clintonnak lenni, egyik sem hasonlít ugyanis jobban a fiatal Hillary Rodhamra (de, a lenti kép alapján talán inkább a baloldali).

wellesley-hrc-04b

A lapnak annyit mindenesetre sikerült kideríteni, hogy a kérdéses fotót 1966-ban készítette Gene Anthony a San Franciscó-i egyetemtől nem messze, igen távol viszont a massachusetts-i Wellesley College elitegyetemtől, ahol Hillary tanult akkoriban.

Ráadásul azidőtájt Hillary már a fiatal republikánusok klubjának vezetője és washingtoni gyakornok volt, így nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ilyen minőségében szobatársával átszelte volna a kontinenst egy kis pucérkodás kedvéért – írja a Snopes.

wellesley-hrc-03

Fotó: Gene Anthony és wellesley.edu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!