“Kedves ismerősök kollégák! Nagyon nagy segítséget kérek! Kolléganőnknek aki megsérült a robbantásban, sürgősen vérre van szüksége! Kérem aki teheti a Honvédkórházba, vagy aki úgy ismeri ÁEK, menjen el sürgősen vért adni! A vért [név törölve] nevére kell adni! A vércsoport nem számít, megoldják a kórházba! Kérek minden kollégát, ismerőst, hogy segítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az élete a tét! Mutassuk meg, hogy egy család vagyunk!!!!! Segítsen aki tud!”

– terjedt ma a Facebookon.

A rendőrség azonban az MTI-nek cáfolta, hogy a Teréz körúti robbantásban megsérült egyik rendőrnek vérre lenne szüksége. Az ORFK kommunikációs szolgálata közleményében arról írt, hogy sérüléseikhez képest a rendőrök egészségi állapota kielégítő, stabil.

A rendőrség vasárnap esti tájékoztatása szerint a robbantást házi készítésű szerkezettel követték el, és a támadás célpontja két járőröző rendőr volt. A hatóságok személyleírást adtak ki a gyanúsított férfiról, és 10 milliós nyomravezetői díjat is kitűztek, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pedig emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Ha tetszett a cikk, csatlakozz te is az Urbanlegends.hu-t támogató közösséghez!